Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Poreč dobio nove spremnike za odlaganje ulja iz domaćinstava

Ovih je dana Usluga Poreč postavila nove spremnike i to za odlaganje iskorištenog jestivog ulja iz domaćinstava.

Jeste li znali da se reciklirano otpadno jestivo ulje može koristiti za proizvodnju biogoriva, sapuna, deterdženta i sintetskih guma? Kao i mnogi drugi otpad iz naših kućanstava, otpadno jestivo ulje je vrijedna sirovina. Kako dio sustava gospodarenja otpadom u našem gradu osigurali smo dodatnu mogućnost odlaganja otpadnog jestivog ulja.

Do sada se je isto ulje moglo odložiti samo u reciklažnom dvorištu na Košambri, a od danas, otpadna jestiva ulja osim u reciklažnom dvorištu možete odložiti u spremnike koji su postavljeni na Gradskoj tržnici kao i na lokaciji Ambalažnog odjela u ulici Nikole Tesle 11 (bivša Školjka).

Otpadano jestivo ulje koje nastane u vašim domaćinstvima nakon kuhanja i nakon što je ohlađeno potrebno je staviti u plastične boce, dobro zatvoriti i ubaciti u jedan od postavljenih spremnika namijenjenih za otpadna ulja.

Svi možemo napraviti male promjene kojima se zapravo ničega ne odričemo, a uvelike smanjujemo količine otpada koje završavaju u kanalizacijskim odvodima, tlu i vodi.Ostala ulja (motorna ulja, ulja za podmazivanje i sl.) mogu se odložiti isključivo u reciklažnom dvorištu.

Usluga Poreč d.o.o

Post je objavljen 31.03.2021. u 09:12 sati.