Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing


MOLITVA ZA SVEĆENIKA
Dušo Kristova, posveti ga: Podsjeti ga, Gospodine, da je njegovo svećeništvo Tvoje svećeništvo. Učini ne samo da bude ljubljen, nego da može ljubiti i to onako kako Ti ljubiš. Daj mu dar svoga mira.
Tijelo Kristovo, spasi ga: Nahrani ga sobom u svakoj pričesti, dok on nas hrani. Nemoj da gladuje usred obilja. Spašavaj ga, Gospodine, i od nas, njegovih vjernika.
Krvi Kristova, napoji ga: Obnavljaj njegov žar svaki dan, učini da bude svima dostupan, da žeđa za dušama, i da pije Tvoju čašu do dna. Daj, Gospodine, da bude opojen Tobom i u radostima i u žalostima.
Vodo iz prsiju Kristovih, operi ga: Obnovi, Gospodine, obećanja njegovog krštenja; oživi darove Duha Svetoga koje je primio po milosti potvrde; neka se uvijek iznova oduševljava za vjernost obećanjima svoga ređenja. Učini novom i proživljenom svaku njegovu svetu Misu.
Muko Kristova, okrijepi ga: Privuci ga, Gospodine, na križ k sebi, da ne padne. Drži ga čvrsto uza se, tako da s Tobom osjeća sigurnost Tvoga uskrsnuća. Daj, Gospodine, da bude vrijedan povjerenja kojim će biti ispunjeno i njegovo srce.
O dobri Isuse, usliši ga: Poslušaj, Gospodine, kad Te moli za pomoć, kad je u teškim iskušenjima, kad ne zna što bi učinio. Usliši ga, Gospodine, kada iz dubine srca zavapi Tebi. Daj da osjeti u takvim časovima da si mu prijatelj, Gospodine.
Među rane svoje, sakrij ga: Zaštiti ga, Gospodine, od njega samoga; on je samo čovjek kao i drugi. Spriječi sve one koji bi htjeli uništiti i njegovo čovještvo i njegovo svećeništvo. Neka svi oko njega, a i on sam, osjete da pripada Tebi i da je Tvoj, Gospodine.
Ne daj da se odijeli od Tebe: Drži ga na dlanu svoje ruke, Gospodine. Čuvaj ga u svome srcu. Ne dopusti da nikakva gorčina uđe u njegovo srce. Daj da uvijek ostane sjedinjen s euharistijom, i tako istovremeno s Tobom i s Tvojom Crkvom.
Od neprijatelja zlobnoga brani ga: Čuvaj ga i brani od Sotone i njegovih zlih duhova koji bi ga htjeli proždrijeti i udaljiti od Tebe, Gospodine. Neka nikakvi zlobni neprijatelj ne rasprši njegovo malo stado koje si mu povjerio. Naoružaj ga, Gospodine, darovima Duha svoga.
Na času smrti zovni ga: Gospodine, Ti po njemu spasavaš druge, ali on sam sebe ne može spasiti. Zato Ti budi neprestano s njime sve do kraja. Oslobodi ga svakog straha. Budi uz njega i stani uz njega u teškim trenucima zemaljskog života da ga ojačaš.
I zapovijedi mu da dođe k Tebi: Zapovjedio si Petru da zakorači i hodeći po vodi da dođe k Tebi, i nije se bojao; krenuo je. Svojim milosrđem si razbojniku na križu otvorio vrata raja. Tako daj i njemu nagradu neba: otvori mu u nebu svoje ruke i primi ga u svoje naručje.
Da te sa svetima Tvojim hvali i slavi u vijeke vjekova. Amen: Daj mu nagradu neba, daj mu ono mjesto koje si mu pripravio kad si Ti sam pošao k Ocu da sjedneš Njemu s desne i da se tamo za njega i za nas zauzimaš. Amen.


Post je objavljen 21.03.2021. u 07:49 sati.