Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

I opet još malo Canonovih gluposti!!

Kada normalan čovjek pročita što sve u zadnje vrijeme izvode ljudi u Canonu, mora se zapitati što je tim ljudima u glavi. Čini se da dotični ne shvaćaju da ono što izgleda super "na papiru", u stvarnosti ponekad i nema baš neku svrhu, te da kad netko ima potrebu za "izmišljanjem tople vode", rezultati budu žešće nebuloze, koje krajnjim korisnicima samo kompliciraju život.

Pa je tako Canon odnedavno na svojim najjeftnijim DSLR-ovima uklonio centralni kontakt s montaže za vanjsku bljeskalicu, tako da na te aparate pašu samo Canonove bljeksalice.

U neke modele su čak ubacili i podršku za snimanje vertikalnih videa... !!

No nakon toga, netko od Canonovih inženjera sjetio kako bi bilo dobro zamijeniti standardnu tipku okidača na fotoaparatu - dodirnim senzorom, koji bi kao trebao "osjetiti" kada fotograf želi okinuti, a kada fokusirati. Štoviše, čak su to i patentirali.

A sad su to isto napravili i sa objektivom - netko se sjetio patentirati objektiv bez prstena za fokusiranje ali - sa još jednim dodirnim senzorom.

Canon Patents a Lens That Replaces the Focus Ring with a Touchpad


Očito da netko u Canonu baš ne shvaća da prilikom snimanja i rukovanja kamerom, taktilna referenca pritiskanja tipki i okretanja prstenova i kotačića fotografima vrlo važna komponenta, jer ponekad omogućava i da "na slijepo" prema osjećaju rukuju postavkama aparata, dok bez taktilne reference, tapkajući po nekakvim "touchpadu" moraju uz samo kadriranje još vizualno kontrolirati što i gdje zapravo ptitišću ... Osim toga, nameće se i pitanje kako tako nešto korsititi ako npr. fotograf zbog hladnoće nosi rukavice?

Post je objavljen 21.03.2021. u 07:11 sati.