Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Ad nauseam medijski cirkus

Maja Šuput je rodila! To je vijest dana. Možda i vijest tjedna... A možda će čak biti i vijest desetljaća ili stoljeća, ako je suditi po načinu izvještavanja domaćih medija i "novinara" o tom "za narod i društvo prevažnom događaju".

Naime, čim je ta domaća pjevačica i voditeljica objavila da je trudna, odmah se iz toga, u najboljoj maniri domaćeg "novinarstva" napravio medijski cirkus neslućenih razmjera!

Gotovo da nije bilo dana da domaći mediji nisu objavili barem jedan članak o dotičnoj i njenoj trudnoći - gdje je bila, što je radila, što je obukla, koliko košta to što je obukla, koliki joj je trbuh, što je jela, što je pila ...itd..... A sve popraćeno fotografijama sa instagram profila dotične, na temelju kojih "novinari" i pišu te "važne vijesti". Samo je još nedostajao prijenos uživo iz rađaone!

A po svemu sudeći, taj trend izvještavanja ili bolje rečeno "bombardiranja javnosti" napisima o dotičnoj se nastavlja i dalje s obzirom da su već krenule i medijske objave o njenom porodu (gdje je rodila, kako, tko ju je porodio...). Za očekivati je da će uskoro biti i "važnih vijesti" o njenom majčinstvu (da li doji, da li sama mijenja pelene i koje pelene koristi...itd.)

Maltene se o dotičnoj piše kao da osim nje niti jedna druga žena nikada nije bila niti će ikada biti trudna, te kao da niti jedna žena nikad nije rodila dijete...!!

Netko "pametan" će sigurno reći da "koga ne zanima neka to ne čita", ali što je jako teško izvedivo s obzirom da se unatrag zadnjih gotovo 9 mjeseci napisi o dotičnoj i njenoj trudnoći doslovno nameću, te da se u svakom trenutnku na većini naslovnica domaćih medijskih portala nalazi barem jedan članak od dotičnoj...! Doslovno ad nauseam... tj. da kod ljudi izaziva odbojnost, mučninu i gadljivost! Bez obzira što je rođenje djeteta samo po sebi divan događaj...

Post je objavljen 18.03.2021. u 14:55 sati.