Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

DAJANA DIVERNO - AUTORKA MULTIŽANROVNIH DELA I DRAMSKA SPISATELJICA


Zanimljiva fotografija koja Vam trenutno u štampanom obliku (sveobuhvatno) predstavlja deo onog na čemu se radilo od 2019 godine, pa sve do sad. To je deo onog što pripada video prezentaciji i nečeg što bi se okrarakterisalo kao ''Književno veče autora multižanrovnih ostvarenja - Dajane Diverno''.
Mada, napominjemo, kako je to sugerisao jedan Dajanin saradnik - treba se napraviti neka vrsta - rascepa - granice između onog što je rađeno od 2006-2014 i od 2014 pa naovamo. To su dve potpuno drugačije ''pesme'' i potpuno drugačiji vid književnosti koji nam se prezentirao, a i sam rad i kretanje Dajane među literarnim svetom je bilo - umnogome drugačije.
Od 2014 godine zastupljeni su pretežno rukopisni romani u ogromnom broju, potom prevodi romana, scenariji za filmove i komponovanje pesama.
Tako da je ono što se možda i kroz vid virtuelne književne večeri predstavlja, deluje ovako:

- 60 scenarija kroz 3 antologije
- 16 prevoda antologija bajki
- 125 prevedenih romana
- 28 zbirki pesama
- oko 100-tinjak komponovanih pesama
- skoro 35 objavljenih književnih dela

A vajarske radove od gipsa ćemo ovog puta da izostavimo. Dakle, video prezentacija koja prati rad multižanrovne književnice ogleda se otprilike u onom što navodimo. Ne znamo tačno reći, iako ima pitanja, koliko staje ta vrsta intelektualne imovine, mada dovoljno je uzeti olovku u ruke i sračunati.
U svakom slučaju, nakon ovakve prezentacije bajki, scenarija, knjiga, prevoda, pesama i kompozicija - najbolje joj je da ipak pokuša dobiti zvanično zvanje ''Autorka multižanrovnih dela''.
Ali kako to kaže sama autorka: ''Čudno je to setiti se kad sam prvi put napisala Dajana Diverno, kao dete, izašla iz bolnice nakon saobraćajke i kad sam rekla da ću biti priznati, svetski pisac.. I gledati sve ovo sada!''

Post je objavljen 16.03.2021. u 22:20 sati.