Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/utrenutku

Marketing

Osobna Legenda

"Mladić nije znao što je to Osobna Legenda. - To je ono što si oduvijek želio činiti. Svi ljudi, u početku svoje mladosti znaju koja je njihova Osobna legenda.
U toj životnoj dobi sve je jasno, sve je moguće i ljudi se ne boje sanjariti ni žudjeti za svim onim što bi voljeli raditi u životu. Međutim, kako vrijeme prolazi, neka tajna sila pokušava dokazati kako je nemoguće ostvariti Osobnu Legendu... - To su sile koje se čine zlima, ali te zapravo podučavaju kako da ostvariš Osobnu Legendu. Pripremaju ti duh i volju jer velika je istina na ovom planetu: tko god da jesi ili što god da radiš, kada uistinu nešto želiš, to je zato što se ta želja rađa iz Duše svijeta. To je tvoje poslanje na Zemlji.." Paulo Coelho, Alkemičar

Joj, onaj dječji pogled pun uzbuđenja i oduševljenja životom - neprocjenjivo. Ponovno čitam Alkemičara.. Za mene, to je stvarno posebna knjiga. Misli rezoniraju duboko s mojim Bićem i svaki puta kada ju čitam, kao da ju čitam prvi put jer uvijek nešto novo naučim. Danas sam izdvojila ove misli jer daju mi nadu pod utezima i izazovima života. A obzirom da sam ponovno bolesna, kada se nisam mogla dići iz kreveta, puno sam razmišljala. I nekako, moj zaključak je da je pogled pun oduševljenja životom i dalje u nama, samo ga treba prizvati van. Život treba živjeti. I to je to. Raditi ono što volimo (a ne ono što drugi očekuju), u svakom trenutku svakog dana ostati vjerni onom glasu unutra, glasu djeteta... Iako se ponekad ne uklapa u razmišljanja tzv. odrasle osobe i današnjeg društva, mene nikad nije iznevjerio. Ostavljam vam i fotke mirnih trenutaka, trenutaka bez teških misli, trenutaka u kojem sam jedno s prirodom i svima oko sebe.

















Slike fotkala moja malenkost

Post je objavljen 14.03.2021. u 21:56 sati.