Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alenalispahicns

Marketing

ROMAN ALEN TONI LEO ŠIME 5


Ja sad ne mogu reći sve je rješenje, pretenciozno je izlaziti sa svim rješenjima za sve, čisto sumnjam da bi neko imao konačno rješenje. Jer ja još nisam mnogo toga izrješavao u svom romanu, ne kažem da nema neki okvir da nisam zamislio, recimo neku sinovicu Merimu, ali nisam je možda potpuno uramio, ili ne znam tačno vrijeme možda ću malo kasniti ili ranije stići dedline.
Tako da na neki način prepuštam se strujama ali i veslam tako da i veslam i pustim da vidim gdje će tok da me odnese tok misli jer možda u tom nadrealnom leži ono a ne realno, iskreno govoreći. Ako je ovo u tom onom kad se prepustim toku misli ili sanjarijama onda ne znam možda tek tada mogu da saznam. Možda mi ovo sad dođe jednako zbunjuće ali možda je proces pisanja takav rezultat pola pakleno osmišljenoga plana pola usput predomišljanja. Možda mogu tada opravdati i svoju labilnost možda se ne mogu potpuno zakleti u svoj čvrst i odlučan karakter jer onda ne bih nikad završio roman.

Težnje čovjeka su a tako i njegovoga djela da je savršen a ako ne baš savršen onda i polušavršen ne izlgeda loše. Ja zato polako pišem u livestreamingu u jedno realitiju gdje umjesto meni kao uvjek kliču: "Jerry!!! Jerry!!! Oprah!! Oprah!! Jerry!! Ali, nema veze

Plvidba spisatelja kroz zamisli koje evo nastoji što bolje realizirati kao i svaki sportski kolektiv odnosno tim, na terenu premda je bolje rečei travnjaku. Teren negdje je zaista bolje za radnike terence nego profinjene nogometaše koji vole da svoje nogometno umjeće prikažu na prilagoženoj površini, lijpo njegovanoj travi tačnije travnjaku ili ako je to u sali futsbal ili na plaži gdje su do artističke savršeni ovaj vid loptanja doveli Portugalci i Brazilci.

Iskreno rečeno, pravim malu digresiju, Englezi su ionako stvorili nogomet od ragbija, Ako ćemo pravo i danas u takoreći Ostrvskom Fudbalu ima elemenata degažiranja, preskakanja igre, dvoboja glavama na sredini terena jer sad ne mogu uhvatiti loptu rukom kao u Australiji gdje igraju Australijiski Fudbal i gdje su oformili Australijsku Fudbalsku Ligu i onda uzmu loptu i opet je degažiraju. S tim da razlika je i u tome ako je lopta onda nije ni okrugla više je kao što rekosmo australijska ili američka u Aneričkom Fudbalu ili NFL ondašnjoj Nacionalnoj Fudbalskoj ligi.

Jer ako je balun ali ne onaj kao što mi mislimo nego kako Francuzi ispravnije kažu ili u Španiji ili Dalmatinci balun onda je soccer nogomet a ne football. Zato latinoamerčiki nogometaši možda vještije sa mnogo više artističkoga stila igraju balun a englezi igraju zaista soccer samo što ih još liči na trenutke kada su se odmarali od rugbija kada je i nastala engleska igra football ili kako to kažu Francuzi ili Španjolci ili Dalmatinci balun. Ovo je bila samo jedna mala digresija jer pokušat ćemo u ovom romanu uočiti sličnosti i razlike u trenutcima opuštanja od ragby čuvene engleske igre kako su dečki izmislili soccer ili balun.

.





Post je objavljen 14.03.2021. u 10:34 sati.