Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ffp2

Marketing

Idemo dalje

Mama Merkel nam je u srijedu navečer predstavila nove corona mjere.
Jednostavno je pa ćemo lako objasniti.
Dakle, ukoliko u 7 dana zaredom bude ostvareno NEŠTO* što ni Bog ne zna ŠTO, KOLIKO i točno GDJE, onda može otvoriti NETKO, no ukoliko se to NEŠTO u tri dana zaredom poveća iznad NEČEGA, onda se zatvara ne baš sve, no ne smije biti otvoreno NIŠTA.

Sve ovo ponavlja se u više koraka.
Dakle, korak dva nastupa nakon što se situacija koja je "dozvolila" otvaranja na nivou koraka jedan odrżi odredjeni broj dana. Ukoliko medjutim u tri dana zaredom NEŠTO opet naraste iznad NEČEGA, korak dva otpada i sve se vraća na korak nula.

Cijepljenje je spomenuto tek reda radi, kao da nije bitno. Ni riječi o neiskorištenom cjepivu koje ostaje u centrima jer je na redu za cijepljenje grupa 1 (iznad 80 godina) a cjepivo AstraZeneka je zasad dozvoljeno/preporučeno samo za ljude do 65 godina. Ni riječi o tome kako to da je dosad cijepljeno tek 5 posto stanovništva, dok su neke druge zemlje već cijepile skoro sve ili barem mogu svima koji se žele cijepiti to omogućiti. Ovdje to ne mogu ni oni koje virus najteže pogadja.

Ni riječi o tome što ćemo to postići sa brzim testovima za po doma, kad negativan rezultat ne vrijedi jer nema atesta kojeg nekome možeš pokazati da te nekamo pusti, nego opet moraš na testiranje u centar.
Toliko najavljivani besplatni testovi od subote se mogu kupiti kod Aldija i Lidla po cijeni od 25 eura za 5 testova. Da nije bizarno, bilo bi još bizarnije.

*7-dnevna incidencija od 50, broj je oko kojeg se sve vrti, bolje rečeno stoji na mjestu. Malo je 50, malo 35, malo 10, pa onda opet 50-100, pa preko 100.
U praksi, krene li netko od ponedjeljka nekamo dalje od svoje općine, u kojoj btw. lokalne vlasti isto nisu načisto što se smije a što ne, treba uzeti u obzir sve moguće odredbe koje su vrijedile u osam ujutro u svim mjestima kroz koja prolazi.
A drugog jutra sve treba baciti i provjeriti što se gdje i u kojoj mjeri promijenilo.

Već sada nitko više točno ne zna gdje i da li uopće još vrijedi policijski sat.
Stranice pojedinih gradova ne stižu više ni objaviti nove mjere, dok te već ne udju u zastaru.

Sve u svemu, uz odredjeni smisao za crni humor, ovo čak počinje biti zabavno.
Gledati skupinu nesposobnih robota CK1 kako bi bila jebena i poštena, kako ne želi priznati učinjene greške i još moli za srpljenje kojeg više nema ni u tragovima.

I na kraju, kako su birtije zatvorene pa drugovi ne mogu zagrljeni na šanku mami M otpjevati oni staru Oj drugovi jel vam žao, rastanak se primakao, pustiti ćemo jednu sofisticiraniju varijantu u kojoj je čak i slijepcima jasno da kad tad dodje vrime od partence.



Con te partirň
Paesi che non ho mai
Veduto e vissuto con te
Adesso sě li vivrň
Con te partirň
Su navi per mari
Che, io lo so
No, no, non esistono piů
Con te io li rivivrň





Post je objavljen 05.03.2021. u 11:41 sati.