Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

''CARSTVO ČETIRI VETRA'' U ''TREĆOJ ANTOLOGIJI''


Oni koji prate temu antologija scenarija autorice Dajane Diverno, sigurno prate i to kako se napreduje s ''Trećom antologijom''. Tako da smo uspeli da saznamo, da će pored dva animirana filma ''Ferlijeva avantura'' i ''Viki i Spajdi'' ovde biti još dva scenarija za animirani film, od kojih se jedan zove ''Carstvo četiri vetra''.
Saznali smo da je to neki (nevezani)nastavak na onu triologiju''Princeza Glorija u čarobnoj šumi'', ''Vajolo najlepši lav na svetu'' i ''Ferlijeva avantura''. Dakle, broj četiri je ''Carstvo četiri vetra'' a neki od glavnih junaka su i princeza Bernadeta (Bingova kćer i Kelinova i Bernardova sestra), potom Čarobna vila koja nije glavna junakinja u ovoj triologiji, ustvari sad tetralogiji, ali je nezaobilazna mirođija, a ima i još nekih zanimljivih junaka koje ne bismo pominjali.
Ova bajka se neće verovatno naći među 8 bajki na norveškom, ali možda uđe u izbor 8 bajki na švedskom jeziku. (Uvrštena je u hrvatsku verziju, mađarsku i špansku - barem do sada)
Sigurno je da će scenario biti ponuđen i kroz delo ''Treća antologija'' tokom 2021 godine.
Takođe načuli smo da su neki ljudi iz inostranstva iz najbolje namere predložili Dajani Diverno da traži od Ministarstva da pored njenog imena dobije i zvanje Autorka višežanrovskih dijela i Dramski pisac, ali o tome ćemo više govoriti kasnije (ukoliko dođe do tog)

Post je objavljen 03.03.2021. u 22:25 sati.