Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/primladenu

Marketing

Živa slika

Blog nam omogućuje komunikaciju. To je odlična mogućnost. Njome širimo svoje vidike.
Postoji mogućnost da nas zarobe osobne zablude, mada je veliko pitanje, što zabluda je. Komunikacija može promjeniti gledanje. Griješeći stvaramo probleme, prvenstveno sebi.
Komentari me često motiviraju na nove smjerove gledanja, nova viđenja, nove misli, nova djelovanja.
Eto takav mi je na prošli post bio komentar blogera EuM. Odgovorio sam komentarom na taj komentar, ali osjetio potrebu za širi osvrt ovim postom.
EuM je komentirao:
'Naše slika se permanentno mijenja, a mnogi ju žele zadržati onakvu kakva je...'
Moj odgovor komentarom je bio:
'To je zanimljiv efekat koji govori o prirodi čovjeka. Te naše slike su žive. Dajemo im život našim intervencijama u njima. Tako ta slika biva sve manje slika Istine, a sve više slika naših želja. U tako iskrivljenoj istini česti su nam neuspjesi. Tu bi vrijedila ona: 'Bogu Božje, a čovjeku čovjekovo.' Poštivanjem Istine dolazimo na put poštivanja reda i u našim slikama stvarnosti. To je put Istini, put dobrote i duševnoga zdravlja. Duševno je zdravlje začetak općega zdravlja.
Mnogi, nažalost, ne vide vrijednosti darova Božjih.'
Hvala ti EuM. Da, ljude često vode njihove želje. One su kao san i često bez valjane potpore u Stvarnosti. Svejedno i one djeluju na naše slike stvarnosti. Svojom neostvarivošću potiću žalovanja, koja se često snažno utiskuju u slike stvarnosti. Tako stvoreno nezadovoljstvo stvara otklon slike od Stvarnosti.
Kako nas naš 'ja', najčešće predstavljen našim egom, čvrsto veže uz našu sliku stvarnosti, koju on prihvaća, odobrava i mijenja, ulazimo u nezadovoljstvo sa Istinom. Ušli smo tako u vlastitu zamku. Pripremio ju je vlastiti ego u namjeri da se izdigne i iznad Istine.
No, nije ego tako loš. Pogledamo li malo jasnije uvidjeti ćemo da smo sami sve prepustili egu. On sam radi po svom ustroju; čuva i snaži sebe.
Pa, je li onda Istina kriva za vaša nezadovoljstva; je li ego kriv ...? Ima netko tko je istinski ja. U njemu su svi naši 'ja'. Taj 'ja' očito spava. Vaš ego njega sluša. Probudite se i pomognite mu. Imate moć spoznaje Istine, a time i Dobrote. Ako sliku približite Stvarnosti nestajati će procesi nezadovoljstava, a procesi u vama će biti zdraviji.
Poštujući Istinu poštujemo zajedništvo. Svi smo mi djeca Njezina.
Sve vas volim ... wave

Post je objavljen 02.03.2021. u 12:27 sati.