Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/morskamorska

Marketing

Plima i osekaFoto: Otočka

Danima su ON i Stari u pripremi izvuć kaić vani. Ostrugat i opiturat. Al oseka neda. Ne možeš se ovdje bahatit s prirodom. Ona uvjetuje. Određuje zakonitosti. I modalitete postupanja. Nešto moć ili nemoć napravit. Ako ideš svojeglavit udrit ćeš tom istom glavom o zid. Kad živiš u prirodi, sljubiš se s njom. Uskladiš vlastito disanje i treptanje očima s njenim titrajima. Postaješ ona ili te neusklađenost raščereči. Fizički i umno. Nema s majkom prirodom tjeranja mak na konac. Um caruje, al sila klade valja.

Ako je vjetrovito preko mjere, nema ić na more. Ako sunce ljeti žeže u zvizdan, nema se pržiti. Ako kiši danima, drž se kuće. Ako je mraz u najavi, pokrivaj citruse. Ili ćeš ostat bez njih. Nedavno smo se bahatili misleći kako neće debeli temperaturni minus iz prognostičke najave. Sad iščekujemo hoće li limun uzvratit ogorčenošću i uvenut. Ili će pamtit dane zajedništva i ljubavi. Pa se nastavit plodit.

Ovdje se ego brusi. Ili ćeš bit živ pokopan. Sunce, nebo, more, zemlja, zrak i voda su gospodari ove planete. I naši gospodari. Dobri gospodari. Samo smo mi loši podanici. Uspjeli smo u hipu zamutit biste vodi, istjerat miris poljskom cvijeću i izgradit čovjeka bez duše. Novčana moneta u agresivnom naletu novog gospodara svijeta i planeta.

Stojim na mulu. Gledam kaić koji čeka uljepšavanje. Oseka zaista velika. Al u meni nalet plime ljubavi. U kojem god smjeru da se okrenem.


Post je objavljen 01.03.2021. u 09:49 sati.