Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Maria by Callas



Htjela sam pisati o izložbi, ali sam navele odlučila otići u MM Centar, gdje sam odgledala film "Maria by Callas". Pa sam odlučila, oduševljena, podijeliti svoja iskustva s vama - a sutra će u neko doba biti post o izložbi.
Dakle, "Maria by Callas" redatelja Toma Volfa prvi je film koji u cijelosti priča životnu priču ove legendarne grčko-američke operne pjevačice, i to njezinim vlastitim riječima. Ispričan kroz njene preformanse, televizijske intervjue, kućne filmove, obiteljske fotografije, privatna pisma mentorici, i nikad objavljene memoare. Ovaj film otkriva esenciju ove nevjerojatne žene koja se iz skromnih početaka u New Yorku uzdignula do statusa glamurozne međunarodne zvijezde i jedne od njavećih opernih pjevačica svih vremena. "Maria by Callas" je očaravajući portret jedne od najtalentiranijih žena u povijesti, ispričan na potpuno nov način. Naravno, prati se i privatni život - i njezina najveća ljubav Aristoteles Onasis, jedan od najbogatijih brodovlasnika na svijetu, s kojim je bila u romantičnoj vezi od 1959. do 1968. Međutim, 1968. ženi se sa Jacqeline Kennedy, ali Callas je uvijek ostala njegova umjetnička muza....
Moja mama je zaslužna što sam od malena slušala i Callas i Edit Piaf....(A mama je glazbeno obrazovana, svirala je perfektno klavir.) Uživala sam - danas je bio zadnji dan prikazivanja, i jedva sam ga upratila...Srećom, uspjela!!!! U kinu Tuškanac je danas bila "Priča iz Hrvatske", ali sam se ja odlučila ipak za - Mariu!!! I nisam požalila! :))))
Pusa!!!!!

Post je objavljen 26.02.2021. u 00:46 sati.