Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vajrapani

Marketing

Hod kroz Korizmu

Iako ranije nisam ništa spominjao, već više od godinu dana mi je jasno da ljude elementarno možemo podijeliti na dvije skupine. Oni koji uslijed svoje dobre karme već sada jesu pratitelji youtube kanala „Kings and Generals“ i one druge, koji još tragaju za smislom, tj. koji će „udariti po subscribe button-u“ tek naknadno kada im dozriju u umu povoljni uvjeti za to.

Pratim taj kanal već duže vrijeme, a vjerujem tako i mnogi od vas. Da, znam, iritantno je to što na početku svih novijih videa idu različite reklame, za kojekakve kompjuterske igrice, online tv i slično, ali moramo razumijeti da je to mala cijena napretka! To je je cijena progresa, a kanal je stvarno učinio ogromne korake od svojih početaka do danas. „Content“ im je vrhunski.

Kanal je stekao takav utjecaj da čak neki netalentirani wannabe influenceri u Americi su osjetili zavist i mržnju pa su pokušavali nametnuti tezu da „Kings and Generals“ nije objektivan u pogledu Američkog Građanskog Rata nego da drže više „proconfederate“ stranu. To patetično spletkarenje im se obilo o glavu jer kanal je naravno posto još popularniji.

"Kings and Generals" je ne samo objektivan u prikazima svih bitaka i povijesnih okolnosti nego se trude spomenuti svoje izvore, radove i imena autora na koje se referiraju. Malo si ponekad dopuste poneki „clickbait“ naslov (kao što je slučaj s donjim videom) ali za sada im se još može progledati kroz prste.
Svatko će na tome kanalu naći nešto za sebe, a ja sam ovdje izvojio jedan video koji je nešto najbolje što sam pogledao... pa možda ikad! Onome tko umije slušati i razmišljati možda će se ukazati i neke intrigantne paralele sa našim današnjim svjetskim aktualnostima! A ako i neće svejedo vrijedi pogledati, najbolji je to mogući način za utrošiti 18min 33s!!



Sada traje Korizma, vrijeme odricanja od svjetovnih „užitaka“ kada ćemo se suzdržavati maksimalno od svih poroka, (oni koji ih imaju to jest), pa možemo si tijekom toga vremena kao nagradu za trud priuštiti da svako toliko pogledamo neki dokumentarni video na kanalu „Kings and Generals“

Nekoliko vizura sa jednog nedjeljnog preliminarnog španciranja, od 14.-og ovog mjeseca, ako se ne varam

Bilo je to uglavnom u vrijeme onog jezo-strahotnoga ledenog vala, tzv. „Zvijeri sa istoka“, jedno tri dana u sredini veljače temperatura se nije dizala preko nule! Brrrrr! Pravo malo ledeno doba. Svizac se nije šalio :-O


Ali barem se smrznulo blato pa se moglo bez brige na brdo do zgodnoga „vidikovca“.



Kroz Korizmu i dalje od nje kanim se vratiti hodanju. Hodanje je najbolja meditacija. Hodati i hodo(m) častiti na sveta mjesta religijskoga značaja, ili pak velikih povijesnih bitaka, na mjesta rođenja ili smrti slavnih ratnika junaka...
Dopušteno je štovište i hodočastiti ponekad na neka mjesta koja imaju profan, prirodoslovni, da ne kažem puki geomorfološki značaj, nije ni to za baciti! Ima i to svoju jednu vrijednost!

Pogled u smjeru sjevera na goru Ivanščicu...

...sa slabašnim snježnim pokrivačem.

Mislim da ću negdje u predstojećem periodu odhodati na sjever preko Gore na drugu stranu u drugačiji sjevernjački svijet, skroz gore u dolinu Bednje, tamo negdje do Kuljevčice i do ušča riječice Kamenice u Bednju. To bi mogla biti bomba od šetnje, ali nisam siguran koliko dugo će mi trebati da se kondicijski povratim do toga šetačkoga nivoa. Zimus nisam puno hodao. Ako počnem ozbiljno s treningom za oko mjesec dana idem!







Post je objavljen 25.02.2021. u 21:54 sati.