Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/primladenu

Marketing

Pronalaženja

Od početaka evolucije, pa i života svakoga od nas, krećemo se putevima na kojima nas očekuju razni doživljaji, razna iznenađenja. Stvaramo svoj odnos prema njima, a i naše odgovore na njih. Prvo bijahu događaji, a po tome naši odgovori na njih.
Neki odgovori, ili same po sebi reakcije, su bile na putu opstojnosti, a neke odvodile u nestanak. Ostajalo je ono što je bilo, u smislu opstanka, usklađeno sa općim promjenama. Ono što ostade imalo je sličnost po spomenutim spontanim odgovorima. To vidim kao svojstvo živog i neživog materrijalnog svijeta. Mnoga mi se tu pitanja otvaraju, ali ću se sada osvrnuti na smjer djelovanja doživljaja.
Smjer većinom bijaše: događaj, pa odgovor ( reakcija ). Međutim postoji i obrnuti put. Odgovaramo li samo na postavljene situacije, tada budemo kao rijekom nošeni. Možemo i mi postavljati pitanja na koja nam dolaze odgovori. Namjerno ne ću reči kome, jer bi tako odredio 'sugovornika' i uskratio upoznavanje sa njime. Ušli bi tako u nametnutu predodređenost, a ona ne mora biti ispravna. Pitanje je tu, a odgovoriti će onaj kome je upućeno, bio ja toga svijestan ili ne. Na taj način, bez predodređenja, ostajem spreman za spoznaju. Ta, ionako, cijeli život stvarnost nastojim spoznati.
Komunikacija sa nevidljivim je put spoznaje, učenja i promjena. Za takovo nam je djelovanje potrebna svijest po kojoj jesmo to što jesmo u njoj. Za ono što stvarno jesmo, odgovor je u Istini, u Stvarnosti. Dobar naziv za to, po mom mišljenju, može biti istraživalaštvo.
Istraživački put traži čvrsto polazište. Kako, kada nam je stvarna stvarnost tek posredno dostupna? Ne ću odlaziti u neke neslućene daljine. One su tek posredno ovdje. Pokušati ću 'biti' sada i ovdje. Tko? Što? Valjanoga odgovora nema. Pitanje i odgovor trebaju vrijeme. Pokušati ću samo biti.
Jest osjet da jesam. Nema pitanja. Samo jesam. U tome su određenja mene. To viđenje nije u tom trenu, već u naknadnoj analizi.
Vidim tjelo. Ono je rezultat određenja u trenu. Tko, ili što, sve to drži i nosi?
Energije! Određene su potencijalima trena, a razvijaju se vremenom. Sav svijet sada poprima novu vizuru. Oblici i potencijali su posljedica djelovanja energija. Da nije njih rasuli bi se u gomilice prašine, pa čak niti to. Energije nam drže strukture molekula i atoma; određuju funkcije organa. To da su božanstveno je svojstvo. Bez njih nema vremena; nema života.
Dokučili smo nešto vrijedno; nešto što otvara nove vidike. To me oduševljava i puni optimizmom. Vidim put širokih komunikacija i viđenja u smjeru Istine. Vidim da bez energija ništa postojati ne može, pa čak ni istinski pojmiti.
Otvorio sam vrata drugačijega gledanja. Energije ne gledamo uobičajenim senzorima našega tjela, ali ih naknadno prepoznajemo u posljedicama, ali, oni senzibilniji među namo, slute smjerove njihovih djelovanja. Široka su područja naših mogućnosti u tom području.
Nevidljico nam je nesigurno i opasno. Evolucija nam je to tako ugradila. A ipak, to nas drži živima.
Eto dragi moji, plovim dalje. Naslučujem ljepotu novih izazova. Životom smo određeni i 'baždareni'. Velike energije, a i njihov nedostatak, nas može uništiti. Vidite već put, zar ne? Nastaviti ću putem istraživati ... sretan
S ljubavlju ... wave

Post je objavljen 22.02.2021. u 14:30 sati.