Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

SAŠAO NAD PAKAO

Pošto moj prijatelj Geo stalno traži "nelogičnosti" u Bibliji, evo ću mu i ja pomoći!
Najprije "sašao nad pakao"
Tu bi Blogi mogao uletjeti kao "prevoditelj" jer izvorno bi (govorim o Vulgati) izpravno bilo sašao nad Podzemlje, dakle okusio smrti i kao takav boravio u tami podzemlja.


Bog u tijelu je zaspao i otišao probuditi one koji su spavali vjekovima (…). Ide tražiti Adama, našega praoca, izgubljenu ovcu. Želi sići da pohodi sve koji sjede u tmini i u sjeni smrti. Ide od njihove boli osloboditi Adama u okovima i Evu, zarobljenu s njime, on istodobno njihov Bog i njihov Sin. (KKC, br. 335) * Izvor: https://book.hr/sto-molimo-kazemo-da-isus-sasao-nad-pakao/



1Pt 3, 18-22

Ljubljeni: Krist jednom za grijehe umrije, pravedan za nepravedne, da vas privede k Bogu – ubijen doduše u tijelu, ali oživljen u duhu. U njemu otiđe i propovijedati duhovima u tamnici koji bijahu nekoć nepokorni, kad ih ono Božja strpljivost iščekivaše, u vrijeme Noino, dok se gradila korablja u kojoj nekolicina, to jest osam duša, bî spašena vodom. Njezin protulik, krštenje – ne odlaganje tjelesne nečistoće, nego molitva za dobru savjest upravljena Bogu – i vas sada spasava po uskrsnuću Isusa Krista koji, uzašavši na nebo, jest zdesna Bogu, pošto mu bijahu pokoreni anđeli, vlasti i sile.
Riječ Gospodnja.

Da ne bi sve ostalo na duhovnom, samo da vas izvjestim da je "regionu" umro jedan niskobuđedtni jugoslovenski zabavljač radničke klase i gluplje omladine!!!



Post je objavljen 21.02.2021. u 13:17 sati.