Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sakurra

Marketing

Osnivač Japana

S obzirom da sam istinska zaljubljenica Japana naravno da neću izostaviti današnji dan jer baš na ovaj datum rođen je osnivač Zemlje izlazećeg Sunca - car Jimmu.



"Car Jimmu također poznat kao: Kamuyamato Iwarebiko; osobno ime: Wakamikenu no Mikoto ili Sano no Mikoto, rođen prema legendi u Kojikiju 13.2. pne. Bio je mitski osnivač Japana te prvi car koji se navodi u tradicionalnim popisima careva. Ako bi računali prema lunisolarnom tradicionalnom japanskom kalendaru onda bi ispalo da je rođen 1.1. 711. pne. i umro je 11.3. 585. pne."



Prema japanskoj mitologiji, car Jimmu bio je potomak boginje Sunca Amaterasu i boga oluje Susanoo, dvije iznimno važne figure u Shinto religiji. Njegovo ime zapravo znači moć ili bog-ratnik. Jimmu je navodno umro u dobi od 126 godina!

Boginja Sunca Amaterasu i Bog oluje Susanoo


Carska obitelj Japana najstarija je stalna nasljedna monarhija na svijetu te je, od tada sve do današnjeg dana, opstala 26 stoljeća! Japanska carska dinastija smatra se potomcima cara Jimmu, što bi ju činilo direktnim potomcima drevnih japanskih božanstava.

Post je objavljen 13.02.2021. u 11:36 sati.