Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/konobarica123

Marketing

Kao dvije ptice

Voda sakrije tijelo. Zamasi su precizni, ritmični, brzi, spori, smiješni. Gotovo me uvijek iznenadi kako oni koji plivaju najpreciznije, vodu režu u pravilnim razmacima, zrak uzimaju metodično, pri kraju staze ne dotiču rub bazena već se u kontroliranom flipu okreću natrag, uopće nemaju isklesana tjelesa vretenastih mišića. Obični su, ispupčenih trbuha, s viškovima mesa oko bedara i kukova. Pogledam kad izlaze iz bazena. Razvijena ramena, tricepsi i tu priča staje. Prema dolje tijelo poprima sasvim običan, ponekad kruškoliki, izgled.
Svatko dolazi iz nekih svojih razloga.
Neki grabe kroz prugu u maniri olimpijaca. Kilometre.
Drugi plutaju. Stotinjak metara tek.
Jedni pod potpunom plivačkom opremom, drugi s naočalama za vid.
Plivaće kapice revija su prštećih boja. Kostimi i gaćice također. Peraje su crne, sive ili gradacija plave. Naočale za plivanje od najobičnijih, čiji okviri tek da prekriju oči, do najnovije izmišljotine maske za plivanje sa integriranom dihalicom.
Jedno je isto. Ponos i samouvjerenost kojom zračimo dok prilazimo rubu bazena pri dolasku i kod odlaska. Šepirimo se.
Purani smo. Perje su nam kostim, šlape, torbica, ručnik, oprema za plivanje koju smo ili ćemo tek montirati na glavu, šake, stopala. Uvjereni da SVI iz bazena i oko njega gledaju. Evo baš mene. Gledaju. Svi. Pa i onaj spasioc, za kojeg imam dojam da se nemilo dosađuje dok pogledom nadgleda hrpu rekreativaca u kubicima klorirane vode.
Tuširanje nakon posebna je priča. Moje traje nepotrebno dugo. Al nema straha da će se topla voda iz bojlera potrošiti, pa neka me. Teta koja svima želi oprati leđa uvijek strateški odabere tuš u kutu lijevo. Od tamo ima najbolji pogled, a poznaje barem trećinu korisnica. Uredno se ponudi oprati leđa nekoj. Nikada ne nosi šampon ili gel za tuširanje. Škilji u svaku od nas dok se tuširamo. Ponekad pomislim da je lezbijka. Dva puta sam ju odbila za pranje. Ne radi eventualne seksualne orjentacije. Imam svoj sistem tuširanja nakon plivanja. Eto, radi toga.
Nakon otplivanih 1200 metara, tuširanja, sušenja i premazivanja mlijekom za tijelo ispijam neki oblik proteina. Lagana sam.
Kolibrić sam.



Post je objavljen 11.02.2021. u 21:46 sati.