Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Krita, slikanje klikom miša

Već sam pisao kako svoje fotke i ilustracije obrađujem u GIMP-u, besplatnom open source programu. Prije toga sam dugo radio u Šopu. Ne pada mi na pamet da na blog stavim fotku koju ne smatram vrijednom objave zbog lošije kvalitete. A skoro sve fotke moguće je urediti da pokazuju upravo ono što želim i na način kako ja smatram da je najljepše. Mislim da je ispod mog nivoa da objavljujem nekvalitetne fotke ako sam ih s malo truda mogao učiniti dobrim.

Pored GIMP-a imam isto tako besplatan open source program Krita. Povremeno sam fotke obrađivao i u Kriti, no Krita je izuzetan program za slikanje. Ovih dana proučavam alate i opcije a toga imaaaa preko više, što bi Ličani rekli.

Oduševljen sam kada na yutrubi gledam kako nastaju slike u Kriti. Kako na bijelom listu nastaje prekrasna slika možete pogledati u ovom videu. Ako vam je dosadno, a sumnjam da će vam biti dosadno pogledati ovih 15 minuta, možete pogledati na preskoke. Vjerujem da će i vas oduševiti konačan rezultat. Radi pravog doživljaja preporučujem gledanje na čitavom ekranu.






Post je objavljen 10.02.2021. u 12:46 sati.