Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Lauba - izložba 2.

Obećala sam danas još jednu izložbu u Laubi. Evo je! Nenad Vorih: "Never Stop the Action". Za slikara Nenada Voriha neiscrpni izvor stvaralačkog interesa jest Grad, Metropolis. Grad kao simbol modernoga, simbol dinamike, kao živi organizam koji se stalno mijenja. Premda Vorihovi neboderi i blješteća svjetla velegrada naslućuju prisutnost čovjeka, ljudske figure nisu prikazane. Nema Čovjeka. Čovjek pred Metropolisom ostaje malen, nevažan. S druge strane, Metropolis ne skriva svoju urbanost, ni to da zapravo istinski služi čovjeku, kao najveći spomenik svih dostignuća civilizacije. Meni osobno najviše su se svidjeli radovi koji prikazuju New York. I voljela bih posjetiti Ameriku, jednu od rijetkih koju nisam posjetila. "Nikad nisam bio u Americi - i ne nameravam. Mene da zvizne neki tip, za dolar, dva il' možda tri - nemam tih nerava.....Amerika je divna predivna čak, čim u njoj živi Paja Patak zvani Donald Duck, Al nije svako kao Donald, mene plaši onaj Ronald - taj je nezgodan...":)))) Nema više ludog Donalda (Trumpa), patka se ne bojim - dapače, čak mi je simpatičan, nema ni Ronalda - pa ću ja slobodno navratiti u Ameriku. Da vidim Kaliforniju i još par točaka.:)))) Amerika me fascinira veličinom, posebnim načinom, ljudima koji su uvjereni da su stalno i uvijek u pravu - volim taj stav: nećete nas zaje.....:))))) I tako. Stavljam fotke.

Ovaj diptih je prelijep!!!!
Zastrašujuće i magično istovremeno.
Nenad Vorih je rođen 1963. godine u Zagrebu. Studiji slikarstva završava u klasi profesora Ferninada Kulmera. Dobitnik je nagrada Grisia, Porin i Art Revolution Taipei 2015.
Pozivam vas od srca, tko god može, pogledajte ovu jako zanimljivu izložbu, punu boje (Kockavica) i svjetla.....Pusa, volim vas!

Post je objavljen 07.02.2021. u 15:48 sati.