Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moj-plavi-svijet

Marketing

MRŽNJA NA INTERNETU + DODATAK


slika: internet

Pitam se često kako netko može mrziti ili ne voljeti nekog koga uopće nikad osobno upoznao? Nisu se sreli, nisu progovorili ni riječ ni telefonski ni uživo, a osoba mrzi ili ne voli drugu osobu.

Mislim da mrzi ili ne voli drugu osobu samo preko njezinih slova i riječi koje ispisuje, mrzi ili ne voli čak i njen nick i avatar koji se pojave kad nešto komentira ili napiše pjesmu, priču, stavi sliku; jednostavno, taj netko doslovno mrzi ili ne voli osobu koju nikad nije ni vidio ni upoznao!!!

Kako je to moguće?

Pitam se, da li bi je mrzio kad bi se sreli uživo, da li bi joj rekao uživo sve ono što napiše na internetu???? Sumnjam!

Ne mrzim nikog, nikad nisam mrzila, mogu sam reći: ne volim tvoje postupke, ali tebe osobno ne mrzim.

Ne mrzim ni one ljude zbog kojih sam morala seliti tj. doslovno bježati dva puta u mjesec dana 2016., zbog kojih i danas imam noćne more. Ne, ne mrzim te ljude, ali ne volim njihove postupke prema meni i obitelji.

Nisam sposobna za mržnju, ali sam sposobna za izbjegavanje osoba zbog kojih mi je teško i koje su mi učinile neko zlo, nešto loše.

Kad sam ja to učinila jednoj osobi koju nikad nisam vidjela ni upoznala uživo, nisam bila svjesna toga što činim, dok me to nije udarilo u čelo kao da mi je doletio najveći kamen.

Kasnije sam je srela uživo, bilo mi je toliko neugodno, da nisam znala gdje bih pogledala, ali me ona pozdravila, zagrlila. Sjedile smo neko vrijeme, pričala sam joj o svemu što se događalo, suze su mi došle, a došle su i njoj. Shvatile smo obje, da je to dio nesvjesnosti čovjeka kad toj podsvijesti dopusti da zagospodari onim svjesnim dijelom i uopće ne ispitujući ta svoja podsvjesna djela i ne pitajući se: što to radiš?

Vidim i ovdje ima takvih stvari.

Kako me netko može mrziti, a bila sam dobra prema toj osobi?

Kako me netko može mrziti, a nije me nikad upoznao osobno ni pogledao u oči ni progovorio riječ sa mnom?

Mogu samo reći, da ne volim nečije teške riječi koje netko piše na bilo kojem portalu i to ne samo ovdje, nego bilo gdje i da nečija mržnja stvarno isijava iz ispisanih riječi.

Mogu samo reći: čovječe, prvo me upoznaj uživo pa onda reci kakav ti je osjećaj mrziti nekog koga nikad nisi upoznao! Ovo se odnosi i na žene koje znaju biti toliko ljubomorne, zavidne, pakosne da se stvarno začudim kako me žena može toliko mrziti, a da me nije ni vidjela, već samo čita moje pjesme, priče, slike?

To mi je stvarno neshvatljivo.

DODATAK:

Postoji još jedan fenomen interneta, a posebno je to aktualno na ovom portalu: svaki novi član vjerojatno dobije "mail upozorenja" kod kojeg blogera ili blogerice ne bi trebao ići.

Pitam se, a zar taj novi bloger ili blogerica nemaju zdravu pamet pa ne vide tko kako piše i tko se kako izražava i da sami o tome donesu odluku hoće ili nekog izbjegavati "po preporuci" ili će u međusobnoj komunikaciji shvatiti može li komunicirati preko komentara sa tom osobom ili ne može?

To mi je oduvijek bio fenomen: ne poznaš me, ne znaš ništa o meni osobno, vidiš jedino ono što pišem, kako pišem i kako komentiram, dobiješ "mail upozorenja" o meni "kakva sam osoba" (vjerojatno sa razlogom ne komuniciram baš sa takvim osobama koje šalju takve mailove novim članovima ovog portala) pa sad ti budi pametna: hoćeš li slušati taj "mail upozorenja" ili ćeš sama prosuditi o tome i vidjeti sa kim u stvari komuniciraš, kome ostavljaš svoje komentare podrške, na kakve postove ostavljaš komentare podrške itd. itd.?



Post je objavljen 07.02.2021. u 15:03 sati.