Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/primladenu

Marketing

Naše slike stvarnosti kasne

Istina je od uvijek i za uvijek u trenu. Ona stvarno je.
Njena dinamička slika u nama nastaje našim djelovanjem. Ta slika nastaje sa izvjesnim kašnjenjem, a takovim nastajanjem ujedno ovisi i o inpresiji stvaraoca slike, pa je ona umjetničko djelo sa puno osobnosti stvaraoca. Vidljivo je da takova nije stvarna srvarnost, mada je uobičajeno smatramo stvarnošću.
Da ne upadamo u greške uslijed razlike Stvarnosti i njenih slika u nama, dobro bi bilo slijediti Stvarnost. Da, ali kako? Iz te potrebe je i nastala ta slika.



Da li sliku tu čine samo svijetlosni, zvučni, toplinski i dodirni zapisi? Naravno da ne. Postoje razna zračenja, te električna, magnetska i gravitacijska polja i njijove promjene. Pa tu su i energije različirih djelovanja i puno toga još. Sve je to oko nas i djeluje na nas. Mnogi takovi zapisi su pohranjeni u dubljim slojevima područja zapisivanja. Svijesti je to sakriveno, nada tu i tamo, kao čudo, ponešto izroni. Zatečeni se i sami pitamo: 'Od kuda mi to?'
Stvarnost stalno postoji u nama, a i mi jesmo po Njoj. Pa kako onda surađivati sa Njom?
Kao prvo vidim osvještenje djelovanja svijesti. U tome nas može ometati naš ego. Naravno, priznati ćemo ga i zamoliti za suradnju za zajedničko dobro. Logika mu je jedno od oruđa, pa mu treba ( sebi ) objasniti razloge.
Sliku stvarnosti ne odbacivati. Stvarana je milionima godina. Treba razumijeti njenu potrebu i djelovanje. Time smo već na putu promjena.
Postoje mogućnosti da nam se Stvarnost i njena slika isprepliču. Ništa strašno. Priznajući Stvarnost postepeno ćemo uviđati i razlučivati oboje. Meditacijom ćemo se oslobađati ovisnosti o spomenutoj slici.
Česte nerealnosti slike su pokretale razne usiljene procese u nama, a oni i razna oboljenja svojim otklonom od Stvarnosti. Pa kako 'vidjeti' i surađivati sa Stvarnošću; sa Istinom, kada je ne vidite? Neki je srcem vide.
Ako Ona jest, a stvarno je, i to Ona po kojoj i mi jesmo, obratite joj se. 'Istino, ma tko da si, molim te, osvjesti me da postojim po Tebi.' Pokušajte to uraditi srcem. Ne očekujte čudo. Čuda ne postoje. Istina jest. Obraćanje će imati učinak na Vas; na vašu svijest. Usklađenje sa Istinom će usklađivati procese u Vama. Istinom smo dati kroz procese života u nama.
Dragi moji, divan je osjećaj živjeti Istinom. To često činimo i nesvjesno spontano. Istina je uvijek sa nama i u nama. Pitanje je gdje nam je svijest.
Pišem ovo za dobro sviju vas, jer svi smo djeca Istine. Radost i sreća neka vas prati ... sretan
S ljubavlju ... wave

Post je objavljen 07.02.2021. u 00:10 sati.