Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/primladenu

Marketing

Početci i krajevi

U stalnom smo doživljavanju početaka i krajeva. Odnosi se to uvijek na nešto. To nešto ima naziv i određenje. Ima prostor i vrijeme i uvijek je dio nečega većega.
Problem nam nastupa kada pokušamo pojmiti nešto čemu nam granice nisu dokučive. Logika nam tada zataji i to doživljavamo kao čudo.
Ipak, to je jednostavno. Misli, logika, određenja i nazivi su oruđa našega svijeta percepcije. Ne i svijeta stvarnoga. U svijetu stvarnome je to što je, ma što to bilo. Percepcijom to nastojimo dokučiti. Imenovanjima i određivanjima činimo 'pogrešku'. Tumačimo tako Istinu oruđima naše pecepcije.
U Stvarnosti; u Isrini jest Cjelina. Njene dijelove tumačimo, mi.
Veliku nam enigmu predstavlja trajanje i udaljenost. U našim svijetovima percepcije sve ima početak i kraj. Kada nastojimo dokučiti Stvarnost, suočavamo se sa beskrajem i bespočetkom, kojega nekako teže priznajemo. Zaboravljamo da je logika dio percepcije. Izgleda kao da 'brkamo lončiće'.
Istina je vječna, bez kraja i početka; cjelovita. Pa čemu će nam onda kada ionako radimo po slici stvarnosti, koju smo stvorili percepcijom?
Pa mi stvarno jesmo, ma kakovi bili! To što nismo vješti spoznajama, ne znači da nismo.Promjenom imamo moć spoznavanja, učenja, pa i razumijevanja.
Misao djeluje do spoznaje svoje nemoći. A što dalje ... ? Neka vas radost života prati ....sretan



S ljubavlju ... wave

Post je objavljen 31.01.2021. u 17:14 sati.