Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lepeze-slike-uspomene

Marketing

BIJELI SNOVI



Bijeli snovi su nešto što ju je zaokupljalo od 17.02.1992. pa nadalje, njena poezija je „obojena“ mistikom i snovima i ta njena čudna poezija priča umjesto nje.

Kad sanja bijelu boju, umre netko koga osobno pozna ili netko od nekog koga osobno pozna.

“Bijele snove” sanja od 17.02.1992., bila je taj dan pod strašnim stresom i tu noć je sanjala “bijeli san”, da bi 2 dana nakon toga, 19.02.1992., njen tata izgorio u požaru u kući, umro je teškom brzom i nasilnom smrti. Bile su sve hitne službe za takve slučajeve: i policija i hitna i vatrogasci. U toj kući se više nije moglo stanovati, uredila ju je nekako i prodala 01.08.1992. i preselila sa mamom u Gajnice.




Kad sanja neki san kroz koji se proteže bijela boja, znači bilo što da je obojeno bijelom bojom i probudi se pa se sjeti te bijele boje i tog sna, nije uznemirena, samo čeka: ništa se u njoj ne događa - samo čeka, a kad joj dođe vijest o nečijoj smrti, tad prorade emocije žalosti. Ona na to ne može utjecati, to je ne smeta, za divno čudo, jedino joj je tužan taj trenutak saznanja o identitetu osobe koja je opet otišla svojim putem.

Njena duša uopće ne želi sanjati te “bijele snove”, ona ih nije ni željela ni tražila niti na to ne može utjecati, naravno, jer na snove se ne može utjecati svjesno, nesvjesno može, ali ona još to ne zna i od tad je tako.

Mamin i tatin odlazak su pratili “bijeli snovi” i tako to traje do danas. Svačiji odlazak u Nebo (nekog koga osobno pozna ili netko od nekog koga osobno pozna) predviđaju njeni “bijeli snovi”.

Pisala je o tome i na portalu Magicus, a i na forumu portala Knjiga sjenki je pisala članak “o bijelim snovima” kao i na njenom blogu.

“Bijeli snovi” su intenzivno trajali od 17.02.1992. do 15.07.2014., da bi lagano prestajali od tog 15.07.2014. i nije sanjala nešto bijelo niti je čula, da je neka duša otišla putem Neba.

Nije htjela ni tražila te snove, sami su joj se nametnuti tog dana, 17.02.1992., a sada evo, opet ih je počela sanjati i opet se neke duše javljaju kroz bijelu boju najavljujući svoj odlazak u Nebo.




Priča je iz moje 19. knjige fantasy priča "PRIČE IZ NOĆNIH TIŠINA"



http://www.digitalne-knjige.com/varga19.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN broj: 978-953-354-290-4
Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Post je objavljen 29.01.2021. u 20:35 sati.