Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Siječanj iz '15. i sada





Evo nekoliko fotki iz siječnja 2015. g. koje sam objavio na blogu i više se nisu vidjele jer je promijenjen naziv blog.hr.u blog.dnevnik.hr, ali kad sam u nazivu slike umjesto naziv bloga. blog. hr/ stavio blog.dnevnik.hr/naziv bloga/ slike su postale vidljive. Mislim da je ta promjena došla polovicom 2016. g. pa kome se da može promijeniti. Slično bilje sam vidio i ovoga siječnja pa može proći. Ovako sam počeo taj post pred pet g.

U ovom dosta toplom siječnju, između kišnih dana, potražio sam u planinskoj šumi i parkovima buđenje života. (Nisam prenio sve fotke).
Uz stijene raste i ljekovita slezenica, zlatinica, papratica koja su u stara vremena arapski liječnici primjenjivali u liječenju nateknuća slezene.

Uz neke fotke mi se pojavljuje natpis rel="gallery[1421453149]" target="_blank">, valjda je to neki atavizam, he.

Planinska čuvarkuća.


Wulfenova mlječika koje ima puno na našim otocima.


Širokolisna veprina ujedno vene


i cvate.


Pojavile su se i visibabe.


Pavitina za sada pušta bradu.


Jedan od zalaza sunca.


Ovaj siječanj je također topao ali za sada ima više snijega po okolnim brdima. Psić mi je već par dana nekako boležljiv i kašljuca, makar nije čudno za nekog od 13 godina ali ako mu ne bude bolje sutra ću ga odvesti veterinaru.


U ovo doba mi paše topla povrtna juha.


U 1500. broju enigm. časopisa 'Kvizorama' izašla je i ova križaljka skandinavka koju smo zajedno sastavili @neno i ja. Jedan neka riješi gornju polovicu. drugi drugu a treći neka kupi taj broj Kvizorame.


Je li ovo polarni medvjed ?


I kalendarić za veljaču sa malom spašenom macom.



Post je objavljen 27.01.2021. u 20:10 sati.