Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Nenadani prljavi ples

Jel postoji iko a da nije gledo Prljavi ples, ako ne gledo a onda barem čuo za film?

Morate se sjećat te priče - ona ima sedamnajst godina i ide na ljetovanje sa obitelji pa tamo upoznaje instruktora plesa koji od nje stvori plesnu zvijezdu u roku par plesnih proba. Možda neznatno sladunjava tema, al pleše Patrick Swayze za kojeg se mora priznat da je zbilja bio majstor od plesa, kraj kojeg bi proplesala i ona sa dvije desne noge ( to dvije desne bez uvrede ikom, ipak sam ja ljevača pa ne koristim izraz dvije lijeve ).
Znači film je u kinima zaradio bliže četristo miliona funti, to za one koji kažu da je film bezveze i da šta se ima snimat takve gluparije. Al ne samo to, donio je i mukotrpno uvježbavanje zahtjevne plesne koreografije novopečenim mladencima koji su za prvi ples odabrali završnu scenu filma, znate valjda o čemu pričam, onu kad Baby na kraju skoči Johnnyu na ruke a nakon mukotrpnih okreta i vratolomija. E pa jedan britanski novovjenčani par stavio je snimku svog prvog plesa, dakle završne scene Prljavog plesa na Youtube i postali su hit. Do te mjere da ih je u emisiju ko goste pozvala Oprah, da malo porazgovaraju i eto otplešu pred svekolikim auditorijem malo od onog šta su navježbali za svoj prvi ples ko muž i žena. Tu kreće glazbena podloga, oni malo ševrljaju po podiju, a onda se dešava ono šta im Oprah nije rekla da će se desit. Na stejdž izlazi glavom i bradom Patrick Swayze i preuzima ženu, tek tolko da joj pokaže kako vrtnja oko svoje osi treba izgledat. Da vidi kak to izgleda kad majstor zavrti i naglo spusti prema podu. Srećom nije trajalo predugo, i srećom je muž pokušo izvest onaj završni skok jer da je ona skakala ko zna dokle bi odletila u naletu tjeskobe i koreografije.

Iskreno, najiskrenije, nisam sigurna jel bi ja osviještena il onesviještena dočekala da me majstor primi za ruku i zavrti. Znam ja plesat i to sasvim solidno, al da mi se na stejdžu pojavio Patrick Swayze i pito me jel može on malo okrenut koji krug nisam sigurna da mi ne bi pod nos stavljali krpu sa sirketom ( octom, op.prevod.). Gle, jebe se njemu, on koreografiju zna nažmirećke i može plesat kak se sjeti, al šta bi ja trebala u toj situaciji, ponašat se ko da plešem u svatovima i to pred jutro, kad više niko normalan ni nije u svatovima i plešu samo oni najluđi na koje više niko ne obraća pažnju - konobari jer su mrtvi umorni, bend jer im je pun kufer svirke i jedva čekaju da skupe kablove, ostali gosti jer im je vidno polje ozbiljno zamućeno šta od alkohola šta od plesa.
Tak da skidam kapu Julie, tak se naime zove žena koja je doživjela Prljavi ples uživo, sa oriđiđi akterom, i to pred milionima koji su gledali kak to izgleda kad te u ruke uzme plesni maher.



Post je objavljen 24.01.2021. u 21:05 sati.