Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

U obranu trivijalne literature



Kao što se budale na ovom blogu interno zabavljaju svojim infantilnim forama, tako bih se i ja osvrnuo na nešto drugo. Po općeustaljenom mišljenju književnost bi trebala biti strašno ozbiljna.
Diplomirao sam kako stariji čitatelji znaju na dnevnicima Thomasa Manna, koje su kritičari mahom popljuvali, a mene su oduševili, po uzoru na njih vodim ovaj blog eto sedamnaestu godinu, rekao bih nažalost, jer nikad nije manjkalo budala ovdje, sad već mislim da je Mirko samo jadan, nikako ne i najgori.
Jedna od najboljih knjiga koje sam jako mlad pročitao je western "Nevada" od Zane Greya, isto popljuvan od kritičara, kao trivijalna literatura.
Dva čovjeka su su se srela, dogovorila za ranč i gajenje stoke. Jedan je bio malo zagonetan, rekao da ga svi znaju po nadimku Nevada. Naravno zaljubio se u kćer svog partnera i ona u njega. Usput saznajemo da su u to vrijeme postojala samo dva revolveraša vrijedna pažnje i balavi revolveraši željni slave su ih tražili, Billy Kid i Jim Lacy, koji je naglo nestao iz javnosti. Ljubav Hettie Ide i Nevade je cvjetala.
Dva su ključna momenta romana, prvi je kad je tip sreo Nevadu u gradu, navodno ga prepoznao i izazvao na dvoboj, ovaj se samo okrenuo i otišao, uz podsmijeh izazivača, netko je rekao, to je igra pravog revolveraša i nekog tko to eventualno može postati. Drugi moment je bio kad je Jim Lacy, koji je naravno bio Nevada, shvatio da ne može bježati od svoje prošlosti, naoružao se i otišao u grad, te u dvoboju bez problema likvidirao svog izazivača, Hettie je bila u gradu, vidjela i onesvjestila se, njen dragi je bio Jim Lacy. Dovoljno od mene, neću baš sve otkrivati, odličan roman.



Post je objavljen 23.01.2021. u 11:02 sati.