Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zaboland

Marketing

Policijski sat

Nisam nikada očekivao da ću to doživjeti u Žabolandu, u kojem se sloboda pojedinca dio nacionalnog identiteta, no od sutra Žaboland uvodi policijski sat. Kao jednu od mjera u borbi protiv širenja covida-19.

Za uvođenje tako drastične mjere vlada (inače u ostavci) je tražila potporu parlamenta. Nakon cjelodnevnog debatiranja, iznošenja mišljenja za i protiv, u četvrtak navečer je većina ipak glasala za uvođenje policijskog sata, koji će biti od 21.00 do 4.30 ujutro.

Iako broj novozaraženih zadnjih tjedana pada (sada na oko 5500 dnevno), strah od nove tzv. britanske varijante virusa je učinio svoje. Pravih čvrstih dokaza da policijski sat djeluje, tj. da stvarno pomaže u širenju virusa nema, ali nema ni vremena. Stoga ga je u kategoriji „bolje spriječiti nego liječiti“ vlada ipak odlučila uvesti, iako to nikoga ne veseli.

Povijesno gledano zadnji koji su uveli policijski sat („avondklok“ po žabolandski) u Žabolandu su bili njihovi istočni susjedi, kada su se ovdje zadržali u posjeti na nekoliko godina.

Sat ostaje na snazi do 9. veljače kada ističu sadašnje mjere, ali gotovo je sigurno da na tome neće ostati.

Uskoro će ponoć. Mislim da ću se ići malo prošetati van. Zadnje noći kada je to još dozvoljeno.

Ovog tjedna je uvedena međutim još jedna mjera, koju neki smatraju još gorom. A to je da svako kućanstvo smije primiti samo jednog jedinog gosta dneveno.

Očito se Sireve glave ne mogu držati normalnih mjera, kao što to mogu disciplinirani narodi poput Hrvata.



Post je objavljen 22.01.2021. u 23:50 sati.