Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

VEĆ PEDESET GODINA POLITIČKOG ŽIVOTA BRANKA STOJKOVIĆA IZ BJELOVARAVEĆ PEDESET GODINA POLITIČKOG ŽIVOTA BRANKA STOJKOVIĆA IZ BJELOVARA

Politički rad od Stipe Šuvara pratio sam još od 1970. godine, to je tad počelo u bivšoj SFR-Jugoslaviji, ja sam onda imao 12 godina. U Bjelovaru je osnovan ogranak 1998. godine, Socijalističke radničke partije Hrvatske (SRP), a tu političku stranku je utemeljio 1997., osnivač dr. Stipe Šuvar.

Stipe Šuvar je bivši sociolog i sveučilišni profesor, i republički sekretar za prosvjetu i kulturu, autor "Bijele knjige" i član Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske i Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije.
Došao sam na javnu tribinu i osnivačku skupštinu u Domu Kulture u Bjelovaru, to mi je bila jedinstvena prilika da napokon uživo vidim Stipu Šuvaru, čija lažljiva politika mi se duhovno i organski gadila kao mladiću.

SRP je izvanparlamentarna stranka od svoga osnivanja, a u programu ističe da "okuplja ljude socijalističke orjentacije, i tako u Domu kulture došlo je svega 30-tak ljudi, uglavnom to su bili sljedbenici SRP-a.

Istaknuti novi članovi iz Bjelovara, i osnivači ogranka postali su u SRP-u Jovan Zozoli i poznati bjelovarski profesor Vinko Grgurev. Na tribini kada su bila "otvorena pitanja" ja sam u oči "skresao", odnosno kazao Šuvari, sve što ga ide. Novi članovi su protiv mene pozvali "huškački" policiju, iako nisam ništa napravio - samo sam kazao što mislim o dr. Stipi Šuvari i njegovoj politici...

Policija je došla - ali nisu me ništa pitali - jer kao što sam rekao; nisam ništa protuzakonito učinio. Ti članovi SRP-a su isticali da sam provokator, i da nisam na tribinu dobro došao. Po završetku tribine, kad sam otilazio meni je sve to bilo komično: da se istina ne smije govoriti, iako smo ušli 1989. godine u neku tobožnju demokraciju.

No, o svemu tome poslije tribine u Bjelovaru, napisao sam nekoliko svojih članaka i javnih osvrta, i dao svoje mišljenje. Bio sam uvijek u pravu što se tiče mog političkog gledišta. Napominjem: Političari koji mijenjaju svoje kapute - su ništ koristi. Dr. Šuvar je preminuo: 29. lipnja 2004., u Zagrebu. A njegova politička stranka SRP otišla je u stečaj sa danom 01.rujna 2015. godine.

Iako se nisam slagao sa kompletnom politikom od dr. Stipe Šuvara, koji se je dičio sa proslavom 70 - godišnjice Oktobarske revolucije" iz Beograda (Srbije) ipak sam pročitao neke njegove knjige, a jedna od njih je: "Hrvatski Karuzel", koja ima 589. stranica. Šuvar nije napisao ništa novo što ja nisam već znao.


BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT
HRVATSKA / B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 22.01. 2021. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic.blog.rs/
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
(WEB:) https://brankostojkovic.com/
Broj članaka: 5675.
Post je objavljen 22.01.2021. u 10:35 sati.