Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ssizif

Marketing

Snijeeeg, pada snijeg...
Ne znam kako opisati osjecaj miline koji me obuzme kad vidim pahulje kako leprsaju. Imam zelju da napada metar, da pada tjedan dana, da cak i u ovim godinama, izidem i hvatam pahulje jezikom, i pravim andela u snijegu. Ali prvo sto mi padne na pamet je skijanje... haha, skijanjee.. i to kakvo..
Odrastala sam u brezuljkasto -brdovitom kraju.. Bilo je tu manjih i ostrijih strmina i stranputica, koje su nam , ovisno o godisnjem dobu sluzile za razne djelatnosti. U rano proljece bi isli po tim podrucjima i brali prve visibabe... ljeti bi pomagali roditeljima skupljat drva za zimu... ponekad bi isli brat gljive. U jesen bi pronalazili sve potrebno za skolski herbarij. A zimi?.. zimi bi se skijali , sanjkali ili kotrljali niz te strmine. Prije prvog snijega.. spontano, dok bi se skupljali po seoskim ulicicama, da bi se druzili, zezali, pjevali.... sasvim slucajno naslanjajuci se na tude tarabe zakljucili bismo koji su šiljci( letve), slabo pricvrsceni. Nije to u tom trenutku bilo uopce bitno ... ali kad padne snijeg, to bi nam prvo palo na pamet. Svake zime bi neko kucanstvo ostajalo bez dijela ograde. Slabo pricvrsvene šiljke dodatno bi rasklimali i uzimali svako po dva. Od starih opanaka napravili bi traku koju bi pricvrstili čavlima na letve. Kroz to bi proturili stopala i ideemooo.Sve je bilo regularno.. start, cilj.. ozbacena staza...Samo cilj je bio nedostizan haha..Bilo nas je posvuda , samo ne na cilju... ... a kako bi i dosli do tamo kad su nase skije bile špicaste bez zaobljenja.. i onda bi se samo zarile u snijeg a inercija bi nas izbacila naprijed.. Bilo je uzivanje, skijati, padati, kotrljati se.. izmigoljit se ispod nekog koga je inercija dobacila na isto mjesto... .. i tako satima.
A nda promrzli, bez osjecaja u rukama i noznim prstima, bridecih obraza... , zadovoljni radosni... osluskivali, dozivaju li nas roditelji s druge strane rijeke i brda.. jer ako jednog od nas zovu , svi idemo kuci.
Slijedila bi topla ,suha odjeca i salica toplog caja... najukusnijeg caja koji sam ikad pila.....

Post je objavljen 10.01.2021. u 16:14 sati.