Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing


On Wed, Jan 6, 2021 at 4:34 PM wrote:
Popričajte! O srca p. Luka
Gledajući ove žalosne vijesti iz Petrinje i okolo, dođe mi krivo što ne mogu pomoći u fizičkom smislu. Naravno da im pomažem molitvom prikazujući za njih vlastiti križ (za njih sam ovih dana vozan u karijoli). A onda mi padne na pamet mlađarija iz SKAC-a. Ove godine nisu mogli u kamp za mlade na Modrave. Pa bi se to moglo nadomjestiti radnim kampomu Petrinji. Mislim da bi se mlađarija odazvala. Jer i taj radni kamp u Petrinji bi bio potrebni iskorak što je i bila idejna podloga Modrava. Mlađarija je za drugačijost u svemu. Treba obavijesti ove iz SKAC-a da obavijeste povjerenu im mlađariju da se Modrave sada zovu Petrinja. 'Daj ruku, dodaj kamen, izgradi Crkvu.
Dana 2021-01-08 11:48, SKAC Palma je napisao(la):
Dragi pater Luka,
baš nas je obradovao Vaš mail. Čitajući ga nekako osjetim da smo u SKAC-u oduvijek bili spremni na razne akcije, pogotovo kada je najpotrebnije, pa čak i kada treba raditi nešto što većina možda baš i ne bi.
U tom duhu mi smo već krenuli u akciju. Kroz prva dva dana nakon prvog velikog potresa u Petrinji i okolici, išle su dvije skupine naših volontera i pomagali što je trebalo ali i snimali stanje što se događa i što je zaista potrebno.
Ponovno smo išli ovaj vikend i obišli dosta sela u okolici, razgovarali s lokalnim Caritasima, župnicima... Ovaj vikend ide još jedna ekipa.
Razmišljamo i o mogućnosti kampa, no još uvijek sakupljamo informacije što točno treba i kako bi mi najbolje mogli pomoći i gdje. 
Trenutno na terenu ima zaista jako puno volontera i stručnih službi, što nam pomaže da ipak u miru s Bogom vidimo što je naše poslanje u ovoj situaciji.
Preporučamo se u molitve da čujemo gdje nas Gospodin šalje i da oni koji idu na teren bez obzira što radili susretnu živoga Boga u poslu i u ljudima.
Ako Vam opet nešto padne na pamet pišite :) A ja ću se potruditi da Vas obavijestimo ako bude neka velika akcija s naše strane.
Radostan pozdrav!

Post je objavljen 08.01.2021. u 11:58 sati.