Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

BORIS I ELVIS - AMERIČKI PREDSJEDNICI

U ovoj frci koja se stvorila oko potvrde mandata novog predsjednika SAD, vjerujem da će mnoge zanimati stvari u vezi inkarnacija. Kao što se vidi iz prethondih postova, predsjednik na odlasku je u svom prethodnom životu bio Thomas Jefferson, treći po redu US president. Što se tiče Bidena, on je u svojoj inkarnaciji iz 19. stoljeća bio Benjamin Harrison, 23. po redu predsjednik SAD.
Ono što će zanimati američke Hrvate jest pretpostavljam, da li je među više od 40 predsjednika bilo i onih, koji su u ovoj (odnosno 20/21. stoljeće) inkarnaciji Hrvati. Većinom se radi dakle o Amerikancima, ali ima nekoliko izuzetaka. Što mislite, tko je bio predsjednik SAD početkom prošlog stoljeća? Pa nitko drugi do Boris Dvornik! On je bio i moj pridsidnik tada, kada sam bija Humnphrey Bogart. Sićan se da san ga ka dite vidija u Areni, bija je na dva koraka od mene! I ja se mulac jedan, pitan od kuda ja znan tog čovika?
I ima još jedan Hrvat koji je bio američki predsjenik u 19. stoljeću, a to je Elvis Popović. Jedan vrlo bistar dečko, kojeg smo mogli vidjeti u emisiji "Na rubu znanosti" nekoliko puta. On je inkarnacija Rutherforda Hayes-a, 19. po redu američkog predsjednika. Talijani se pitaju nisu li i oni imali "svog" predsjednika. Da, u ovoj inkarnaciji se zvao Gino Paoli, talijanski pjevač koji je bio u vezi sa glumicom Stefanijom Sandrelli, i koja mu je bila supruga kad je bio 22. po redu američki predsjednik.
Kada budem otkrio sve inkarnacije (dakle za sada još nisam) javit ću se.

Post je objavljen 07.01.2021. u 15:36 sati.