Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

TRAMP NE ŽELI PRIZNATI IZBORNI PORAZ



DEMONSTRANTI UŠLI U CAPITOL HILL

Američki predsjednik Donald Tramp nikako ne želi priznati pobjedu Joa Bidena na izborima, koji dužnost predsjednika treba preuzeti 21. siječnja, te je u više navrata iskazivao sumnju u regularnost izbora i svoj gubitak ponovnog izbora za predsjednika SAD.. Tako se 5.siječnja obratio građanima demonstrantima koji ga podržavaju, u blizini Bijele kuće i ponovio svoje tvrdnje o izbornoj prevari. “Nikada nećemo odustati, nikada nećemo priznati poraz”, rekao je Trump skupu u parku Ellipse u blizini Bijele kuće.
Demonstranti su nakog toga ušli u Capitol Hill u vrijeme kada je zasjedao Kongres upravo kako bi potvrdio glasove Elektorskog koledža i time potvrdio Joe Bidena kao predsjednika. Demonstranti su se sikobili sa policijom , a u sukobu je bilo ranjenih s obje strane.
Potpredsjednika Mikea Pencea koji je vodio sjednicu policija je odvela na sigurnu lokaciju. Zastupnici Kongresa su evakuirani.


Donald Tramp nije zadavoljan jednim mandaton predsjednika SAD, već sumnja u regularnost predsjedničkih izbora završenih potkraj 2020.

Joe Baiden je rekao kako je ovaj događaj napad na američku demokraciju „Ovo nije red, ovo je nered, ovo je kaos. Oni su zavedeni i to se mora okončati u ovom trenutku“ rekao je Biden.




Post je objavljen 07.01.2021. u 05:25 sati.