Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mikitarije

Marketing

Ritualno pranje zubi

Na posljednjem sistematskom pregledu bila sam prije desetak dana. Ne znam što mi bi pa da sam prije pola sata opet uzela te nalaze u ruke i uspoređivala ih s prijašnjim sistematskim i s nalazima koje sam zbog uobičajenih kontrola svoga stanja morala ove godine napraviti. Ono, gledam i ne vjerujem.
I sad su ti nalazi pokraj mene i više oni gledaju mene nego ja njih. Kolesterol je opet otišao nebu pod oblake. Oduvijek sam kolesterolična. Jetra je, liječnici se uvijek čude, odlična, a srčeko mi je junačko (čak su me pitali bavim li se profesionalno nekim sportom jer je ekg savršen). Što se kolesterola tiče, savjetovao mi je liječnik da ujutro natašte uzmem žlicu maslinovog ulja. Došlo mi da ga pitam može li dva, tri čvarka umjesto toga.
Odmah mi je uz nalaz priložio letak o opasnosti povišenog kolesterola i letak piramide prehrane. Ma, sve ja to teoretski znam, ali teorija je jedno, a praksa nešto sasvim drugo.
Neću sad blogočanstvo zamarati svojim kojekakvim boljeticama, ali glavna napomena svih liječnika i specijalista je da pod hitno (opet) moram težinu dovesti na donju granicu preporučene za moju visinu. U tome je kvaka 22 jer upravo 22 kg mora otići da bih bila negdje malo iznad te donje granice.
Bože sačuvaj sve one oko mene jer kad sam gladna, onda sam zvijer i grizem sve oko sebe pa će vjerojatno i sljedeći postovi biti malo drugačiji.
Teško mi je, zaista mi je teško, prihvatiti to da se moram zauvijek lišiti svih onih divotica u kojima uživam. Zašto zauvijek? Zato jer sam ovisnica i samo komadić čokolade je dovoljan da se vratim starim navikama. Prije tri godine sam bila u sličnoj situaciji kao danas i lijepo sam u nekih 6 ili 7 mjeseci sve dovela u red, a onda se dogodio samo jedan rođendan i sve je otišlo da ne kažem gdje.
Dok ovo pišem, Onaj Moj je na daščici narezao domaću, mirisnu, slasnu slaninu; ljubičasti luk i domaći kuhani sir. Ponudio me je, a samo sam kroz stisnute zube odgovorila da sam upravo oprala zube na što je on samo slegnuo ramenima.

Prvi korak sam napravila - zube sam maloprije ritualno oprala i zanima me ima li još onih koji prije dijete (bila ona kratkoročna ili vrlo dugoročna/zauvijek) ritualno operu zube?





Post je objavljen 06.01.2021. u 20:03 sati.