Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

UDRUGA” HRABRE NJUŠKE” PRIPREMILA DONACIJU ZA KUĆNE LJUBIMCE


ŽIVOTINJAMA JE TEŠKO KAO I LJUDIMA

Na Prvi dan Nove godine 2021. koja je tek započela, već u devet sati ujutro članovi udruge kućnih ljubimaca “ Hrabre njuške” spremali su se na put na područje zahvaćeno razornim potresom 29. prosinca 2020. sa hranom od petnaestak vreća za pse i mačke, dekicama za kućne životinje, nekoliko košara za prenošenje kućnih ljubimaca, nekoliko kaveza,-u slučaju da nađu ozlijeđene životinje, da ih mogu transportirati u dogovoru sa vlasnikom do veterinara, ali i sa nešto prehrambenih namirnica. vode, kave ulja, šećera, i rola papira, za ljude u potrebi, čiju su kupnju sami financirali .


Mia kod automobila. Ivana razvrstava donosi prikupljene namirnice i stvari koje idu na put u Petrinju i Glinu.





U dvorištu ulice Oboj 61, na području općine Maksimir Nikolina, Ivana, Matija, Tina, Ivan, i Mia iznijeli su sve prikupljene namirnice iz stana, i radili utovar u automobile Kiu i Golfa te kombi Renault koji u dvorište nije došao prazan, već je ovdije samo nadopunjen pripremljenim stvarima za transportiranje na razornim potresom pogođeno područje.
Koje je mjesto vašeg posjeta – pitam?
“Nismo ništa strogo odredili. Imamo u planu običi okolna sela i na licu mjesta pomoći životinjama.
Želimo vidjeti kakvo je stanje na terenu sa kućnim ljubimcima “ odgovora Ivana dopredsjednica udruge “Hrabre njuške” inače studentica matematike.


Dodirom prsta na fotku, ona se povećava.

Pakiranje. Svi pripremljeni artikli moraju naći svoje mjesto u kombiju. Automobil , crvena Kia, s kojim je na teren otišla Mia već je napunjen, Golf koji vozi Ivan, također je napunjen potrepštinama za kućne ljubimce.


Ivan ( okrenut leđima ) i Matija svoj angažman na Novu godinu namijenili su pružanju pomoći prije svega kućnim ljubimcima, životinjama koji su njihov prvi nteres, koje su potres jednako teško podnijele kao i ljudi. No osobno se žele uvjeriti u stanje na terenu, koje će tek kasnije, nakon povratka, moći usporediti s vizurom života u Zagrebu.
Fotke i tekst Margareta Zouhar Zec





Post je objavljen 01.01.2021. u 13:48 sati.