Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Još Canonovih gluposti!

Canon u zadnje vrijeme izvodi žešće gluposti po pitanju konstrukcije fotoaparata.... koliko god možda canonovi inženjeri koji se tih gluposti dosjete sami sebe uvjeravali kako su "pametni" i "inovativni". Ta glupost se prvenstveno očituje u tome da kompliciraju inače vrlo jednostavne stvari.

Čisto kao podsjetnik, odnedavno je Canon u svoje najjeftinije DSLR modele počeo ugrađivati "hot-shoe" (montažu za vanjsku bljeskalicu) bez središnjeg kontakta, tako da se na tim aparatima mogu koristiti isključivo canonove bljeskalice.

Sada se pak netko od Canonovih inženjera sjetio kako bi bilo dobro zamijeniti standardnu tipku okidača - dodirnim senzorom. Odnosno "touchpadom". Štoviše, netko je to čak i patentirao, no zasad se još ne zna hoće li zaista tako nešto i biti ugrađivano na aparate.

Canon Has Created a Shutter Touchpad to Replace the Shutter Button


Naime, taj dodirni senzor umjesto tipke okidača bi, valjda po pokretu prsta, trebao "osjetiti" da li fotograf želi okinuti, ili fokusirati ili štoveć... Stvar koja se običnom i vrlo funkcionalnom tipkom prekidača radila bez ikakvih problema. Čak i u rukavicama!

Post je objavljen 25.12.2020. u 09:35 sati.