Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PREDSJEDNIK RH NA OBILJEŽAVANJU OBLJETNICE RATNOG ZRAKOPLOVSTVA



PREDSJEDNIK:"PRED NAMA JE NEIZVJESNA GODINA"




Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjelovao je 23. prosinca na obilježavanju 29. obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu.
„Iza nas je teška godina, ali bilo je i težih. Pred nama je neizvjesna godina, a vas čeka uskoro jedna od važnijih odluka u povijesti Hrvatske vojske, a koju će donijeti hrvatska politika, hrvatski državni vrh, hrvatska Vlada – odluka o nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova. Ona neće odjeknuti u svijetu, ali će značiti da se osjećamo bolje i sigurnije. Svoj posao ćete raditi na jedan ozbiljniji i moderniji način. Zrakoplovstvo je skupo i to nisu samo avioni već i višegodišnje održavanje, rekao je Predsjednik i dodao: „To je i oprema Hrvatske boljim radarima. Moramo znati, ako već letimo, i što nam dolazi zrakom“.


“Pred nama je neizvjesna godina u kojoj pobjeđujemo” optimistično je rekao predsjednik Milanović te pozvao sve koji su neodlučni da se odluče cijepiti protiv korona virusa . „Virus koji je među nama, pobijedit ćemo cijepljenjem“, rekao je.



U prigodi obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je, zajedno s ministrom obrane Mariom Banožićem, načelnikom GS OS admiralom Robertom Hranjem i zapovjednikom HRZ-a brigadnim generalom Michaelom Križancem, promaknuća, pohvale i nagrade djelatnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.


Fotke: Ured predsjednika

Svečanost obilježavanja 29. obljetnice hrvatskog ratnog zrakoplovstva je održana u skladu sa strogim epidemiološkim mjerama.


Post je objavljen 24.12.2020. u 04:52 sati.