Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Božić




Dakle, još malo poklona. Najupečatljiviji je naravno Bermet obitelji Philipecz iz Samobora. Poklon paket, koji se sastoji od Bermeta - predivnog vina, baš prikladnog za blagdane.....Bermet je aromatizirano vino gorko slatkog okusa, pripremljeno od biranih sorti grožđa sa sunčanih obronaka Samoborskog gorja. Bermet se priprema isključivo ručno. Muštarda - vrsta senfa (sjemenka senfa, oda, ocat, ulje), pripravljenog sa dodatkom grožđa.

Onda mali, sitni, čokoladni grijehovi i lijepa ispletena traka za uši, nova maskica.... I roza kavica! :))))


Da, Božić su i ljudi i pokloni, s kojima nam govore koliko im značimo. I da misle na nas, darujući nas sitnicama ili krupnicama, prema svojim željama i mogućnostima. I mi tako isto njih!

Sjećam se jednog prekrasnog Božića u Tatrama. Bila sam mala, ali vrlo ljubopitljiva i sa željom da istražujem. Nisam ni sebi ni drugima davala mira.:)))) I tako jednom, moj djed broj dva (djed broj jedna je ubijen od strane Nijemaca u Drugom svjetskom ratu) krenusmo na sanjkanje. Snijeg pada, baš onako velike prekrasne pahulje...Radost, bjelina....Milina! Spustili smo se tim sanjkama do kraja, na dno brda.....Na glavi sam imala predivnu, zelenu, štrikanu kapu. No, kako smo krenuli brže se voziti - kapa je pala. Dok smo od podnožja stigli do vrha, kapa se više nije vidjela.:(((( Negdje je ostala, zatrpana snijegom. Netko je sigurno u proljeće pronašao - mi tada nismo mogli....Nismo je jednostavno vidjeli.....Bilo mi je žao, jer je tu kapu za mene štrikala moja draga baka......Vratili smo se snuždeni u kolibu, koju smo iznajmili...Ispričali smo baki što se dogodilo. Ništa nije rekla. Idući dan, počela je štikati novu kapu. Još ljepšu. Ružičastu. Mislim da je to do današnjih dana najljepši poklon koji sam ikada dobila za Božić. Goldie sam dobila za rođendan, da se razumijemo.:))))))))
I tako je ta kapica postala simbol nečega, što sam izgubila, što mi nije bilo suđeno - ali, dobila sam nešto još bolje i vrijednije - bakinu želju da me ponovo obdaruje. I zaista jest! Ovu drugu kapicu sam pažljivo i dugo čuvala, dok je nisam prerasla i poklonila jednoj maloj djevojčici.
To je Božić za mene. Volim vas puno i svakome od vas, dragi moji, želim sve najljepše za Badnjak i Božić! Novu ćemo si čestitati nakon što prođu ove čestitke. Što vam želimo?! Zdravlje, sreću i ljubav. Ljub, L+B+G Luki i Djed br. 2 i zelena kapica, kad sam ju tek dobila.

Post je objavljen 24.12.2020. u 01:24 sati.