Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Božićno




Trebalo je opet otići do Novog V. provjeriti kuću i uzeti neke račune. Pred veče se počelo vedriti tako da sam uspio pomoću dalekozora vidjeti Jupiter iza koga se sakrivao Saturn u pravcu jugozapada odmah iznad otoka Krka. Jupiterove mjesece nisam uspio vidjeti ali gledao sam ih jednom kroz teleskop sa terase doma Zavižan na Velebitu.
Na korzu i trgu u ovo doba viđao sam inače više od par ljudi i pâsa , bilo je i glazbe iz kafića a sad čudna neka tišina.

(snimljeno u sumrak iz ruke).

U konobi po običaju vrijeme stoji ali mogao bih svakotolko i obrisati prašinu sa starog namještaja. Lijepe predmete krije ova vitrina a nismo ih još koristili.


I ovi ključevi više ništa ne otvaraju ali još uvijek imaju ono nešto.


Samo se čuje stari frižider koji još uvijek radi ali ga treba češće odleđivati. Mogao bih i očistiti dijelove sa hrđom i opiturati. Kupio sam novi za kuhinju koja se nalazi na katu iznad ali su već potrgali vratašca koja zatvaraju onaj dio za zamrzivanje.
(Znam, Njegoš je poklonio neke predmete banu Mažuraniću, neki su i u vili Ružić u gradu Rijeci na Pećinama, ali nisam baš siguran...)

Prelistavam poklon jedne blogerice koji mi je došao pred par dana.


Kad već često prolazim uz Tribaljsko jezero u Vinodolu evo dvije fotke koje se mogu povećati, iz bližeg i iz daljeg


I za rješavače jedna talijančica sa dva crna polja.
Vodoravno:
1. Djed ... 2. Modro žuta papiga ara. 3. Kratica za 'return'. // Video prikaz pjesme.
4. Ptica grabljivica iz roda sokolovki u Sred. i Juž. Americi. 5. Opus citatum. // Lignjun, totanj. 6. Grana klasične mehanike.

Uspravno:
1. Način označavanja proizvoda. 2. Poslovni partneri. 3. Vrsta, kategorija djela slične tematike. // Dušik. 4. iridij. // Otac (slov.).5. Trenom, hipom. 6. Klopati, papati. 7. Eskimska jakna s kapuljačom. 8. Japanski samurajski mač.

Za večeru jednostavno i jeftino varivo (mahune, krumpir, mrkva...) a ovih dana biti će i složenija (i skuplja) jela.


Nadam se kako nećete pretjerivati sa petardama u blizini male djece i kućnih ljubimaca.



Sretan Božić!







Post je objavljen 23.12.2020. u 17:59 sati.