Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

KLANJE

Poštovani/a,

otvoreno je novo savjetovanje na koje ste pozvani. Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici:

https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=15718

Tema savjetovanja je: Nacrt prijedloga Pravilnika o klanju životinja namijenjenih potrošnji u vlastitom kućanstvu

Opis savjetovanja: Trenutno je na snazi „Pravilnik o klanju životinja namijenjenih potrošnji u kućanstvu („Narodne novine“, broj 85/14) iz 2014. godine. Navedenim Pravilnikom dozvoljava se klanje životinja (svinje, ovce, koze, perad, kunići/zečevi i uzgojena divljač) izvan klaonice ukoliko je meso tih životinja namijenjeno potrošnji u kućanstvu. Broj životinja koje je moguće zaklati za vlastite potrebe – nije ograničen postojećim Pravilnikom. Izrađen je novi nacrt prijedloga Pravilnika o klanju životinja namijenjenih potrošnji u vlastitom kućanstvu, u okviru kojega se predlaže ograničavanje na ukupno 15 životinja godišnje (vrsta: svinje, ovce, koze i životinjske vrste s popisa divljači koje ne žive slobodno u prirodi) koje se mogu zaklati za vlastite potrebe. Ova odredba ne odnosi se na perad, kuniće i zečeve. Predloženo je da Pravilnik stupi na snagu s 1. siječnja 2022. godine.

Savjetovanje je otvoreno do: 22.1.2021.

Srdačan pozdrav,
Ministarstvo poljoprivrede


Pošto sam vas dugo upozoravao na neminovnost "klanja" sad se možete i sami uključiti!
Preko e-savjetovanja...u razna....klanja!
Molim da kao Plenkievi podanici postupite po propisanim mjerama i da ne vrludate u kategorizaciji objekata vezanih uz klanje.
Poznato mi je da neke etničke i ine skupine smatraju druge etničke i ine skupine malim glodavcima, pa ih molim da pripaze na "preporuke" stožera...ja ću se skoncentrirat na ovaj hijenski rod.
Koljem po kućama!
Blogi će javiti, hoće li se i Prusi priključiti ili će prokušanim PPD metodama!







Post je objavljen 23.12.2020. u 11:47 sati.