Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

purgativa

jel vi znate šta je to purgativa?! neznate, jel tako. purgativa dazi od riči purgavanje, a purgavanje u slobodnom prijevodu se može prevest ka čiščenje. recimo kad pojite nešto čemu je isteka rok trajanja i onda vas uvati proliv, e, to je purgativa.

kad ste zadnji put na vijestima čuli nešto o siriji? odkad su rusi amerima dali po pički pa se viš ni ne spominju. kad ste zadnji put čuli nešto o izbjeglicama? kad je tribalo opanjkat hrvatsku policiju, ovo opanjkat znači posrat iako dolazi sa drugog jezičnog područja ali onima koji su odrasli u miroljubivoj aktivnoj koegzistenciji ta rič nije nepoznata isto ka ni purgativa ovima u dalmaciji.

dakle, u zadnje vrime umisto sirijskih izbjegleca i opankavanja na vijestima se javljaju raznorazni tumačitelji, jel se tako kaže, prilika oko pandemije korone pa onda i. amo slučajeve di oni šta triba izvijestit o činjenicama, a to i jest svrha objektivnog novinarstva, počnu govorit o utjecajima, posljedicama, prevencijam, nuspojavama, nedoumicama, itd, itd. međutim uvik se govori na način ka da, oprosti mi bože, retardiranom govoriš kako će obrisat guzicu. uvijek je uprvom planu zapadna znanost kao da ostatak svijeta ne postoji, tu i tamo im se potkrafe greška u izvještavanju pa kažu da su izloženi na prvoj crti u dubaiju dobili kinesko cijepivo, orban ne jebe europu i naručija rusko, a kinezi mu poklonili i svoje, i tako, ima toga što nam 'objektivno novinarstvo' prešučuje a sve iz razloga zapadnjačke 'solidarnosti', jer sve ono šta 'valja' dolazi sa zapada, usprkos anomalijama, u što treba uvjerit i sve one koji bi pomislili drugačije.

e, to van je purgativa mozga, a amo ćemo pravo, pa i svako sranje je došlo sa zapada. robove iz afrike su transportirali englezi i nizozemci, na zapad, of kors, po uzoru na 'sveto rimsko carstvo' iako su čak i u rimskom carstvu robovi imali veća prava, ideja komunizma nije nastala tamo gdje je našla plodno tlo, na istoku, nego u zapadnoj kulturi potlačenih, opijum su na zapad sa istoka donijeli englezi, a ne kinezi, itd, itd, ali 'ovčice' pastiri njihovi tribaju uvjerit da je to za njihovo dobro, jer to šta govore dolazi od njihovih, pa onda udri na purgativu.

moje mišljeeenjnjeeee je da: razvojem 'objektivnih' medija najviše gubi zdrav razum, a samim tim i sve ono što predstavlja slobodu u demokratskom društvu.

Post je objavljen 22.12.2020. u 22:02 sati.