Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zivot-i-ja

Marketing

DJEVOJČICA I ANĐELI





Sjećam se, davno je to bilo i da nemam fotografiju tog Božića i sliku okićenog bora, pomislila bih kako su to sve bili snovi, ali nisu. Doživljaj mi je i danas svjež u sjećanju i nitko me ne može razuvjeriti, da anđeli ne postoje. Imam i svoju djecu i njima često znam ispričati tu priču koja mi se dogodila na Badnjak kad sam bila malena šestogodišnja djevojčica. Badnjak je tiho i nečujno te godine došao u naš dom, majka mi je uvijek govorila, da anđeli kite bor i ja sam u to duboko vjerovala, ali taj Badnjak mi je bio posebno tužan zato što je majka morala raditi drugu smjenu kad sam silno željela, da bude sa mnom. Željela sam da zajedno pravimo božićne kolače i čekamo Božić.

Bor je čekao prazan u kutu sobe, da bude okićen, braća su me nježno pokrila i rekli su da čekam anđele, jer i oni su morali negdje otići. Ostala sam sama i čvrsto odlučila da ne zaspim, dok ne vidim anđele kako kite bor. Pokrila sam se do nosa i gledala širom otvorenih očiju, uporno i strpljivo i tada (vjerujem, da sam ipak zaspala, ali doživljaj mi govori drugačije) vidjela sam puno malih anđelčića kako lete oko bora. Bili su prekrasni, svaki je nešto stavljao na grane. Posebno sam upamtila jednu predivnu žutu kuglicu koju i danas čuvam, a koju je jedan anđela objesio na sam kraj jedne grančice.

Otvorim oči, a jelka okićena! Točno tamo gdje su anđeli stavljali kuglice, tamo su i bile, anđelčići su nestali, amoja braća i majka su se vratili. Bila sam presretna, jer je dragi Otac nebeski me i tada nježno čuvao i pazio, moju tugu je pretvorio u radost napravivši anđele mojim očima vidljivim i poklonio mi je najljepši dar tog Božića pa od srca koje kuca iskreno za Njega, puno Mu hvala.



< >

http://www.digitalne-knjige.com/repinac2.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-354-186-0 Format: Exe (izvršna datoteka) ISBN 978-953-354-187-7 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Post je objavljen 12.12.2020. u 16:05 sati.