Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZAŠTO PREMIJER PLENKOVIĆ NIJE HOSPITALIZIRAN?


TKO LIJEČI PREMIJERA PLENKOVIĆA?

Premijer RH Andrej Plenković 30. studenog bio je pozitivan na testiranju na korona virus. Nime dva dana prije 28. studenog javnosti je priopćeno da je premijerova supruga pozitiva na virus korone. Objavljeno je potom da će premijer ostati desetak dana u samoizolaciji I da nema temperaturu. Više puta je premijer u proteklih deset dana putem video linka održavao sastanke pa na taj način bio prisutan i na TV programima.
No 9. studenog objavljeno je da premijer Plenković ima blažih respiratornih problema i da kašlje, te da će po preporuci liječnika, još nekoliko dana biti u izolaciji i raditi od kuće. No zašto javnosti nije komunicirano tko su premijerovi liječnici, tko nadzire njegovo stanje bolesti i tko ga liječi? Andrej Plenković vodi hrvatsku Vladu i u tom kontekstu njegovo stanje je javni interes, kako građana tako i članova Vlade, članova stranke HDZ-a čiji je predsjednik, političkih prdstavnika zemalja Europske unije, svih stranih ambasadora u RH itd. Premijer Plenković je državnik i u tom kontekstu pristup
njegova liječenja od korona virusa mora biti i mnogo mozbiljniji i mnogo transparentniji.
Kakve medikamente prima premijer Plenković nije javnosti komunicirano. Kada je Donald Tramp radi zaraze korona virusa završio u bolnici taj detalj je komuniciran.

Međutim, zašto sada, deseti dan, kada su se pojavili respiratorni problemi i kašalj , premijer nije hospitaliziran? Možda zato što nema temperaturu? To što premijer nema temperaturu, ne mora biti olakotna, već otegotna okolnost koja navodi na krive zaključke! Liječnici u medijima naglašavaju da je COVID 19 još uvijek nepoznata i nedovoljno istražena bolest. Zato je logično pitanje – zašto premijer Plenković, nakon što je deset dana u samoizolaciji, a pojavio mu se kašalj – nije hospitaliziran? Pitaju li liječnici premijera – kako želi da ga liječe, ili liječnici odlučuju što treba poduzeti za zdravlje osobe koja obnaša funkciju premijera Republike Hrvatske?
Pojava kašlja upućuje na razvoj bolesti, a ne na smirivanje - to nije teško zaključiti.
No premijera treba hospitalizirati u bolnicu u kojoj se prozori mogu otvoriti. Mogućnost dotoka zraka kroz prozor u prostoriju, u kojoj je bolesna osoba, je vrlo važna.

Korona virus pokazuje svu svoju snagu u svim Europskim zemljama. Broj novozaraženih 9. proinca u RH je glasio 4520, a broj umrlih 69 osoba. Često se čuje - treba učiniti sve da zaraženih bude manje, da umrlih bude što manje. S tim u vezi - ne bi li u Kliničku bolnicu Dubrava trebalo dostaviti spremnike sa dezinficijensom u aerosolu u većim količinama po svim katovima, te velikim ili manjim pumpama raspršivati aerosolni dezinficijens? On bi se miješao sa ustajalim zrakom te bi postojala mogućnost smanjivanja koncentracije korona virusa koja je prisutna u zraku u prostorima gdje su hospitalizirani oboljeli?
U nekim periodima kroz godinu javnost ima priliku čuti informacije o kvaliteti zraka u nekim gradovima. Otkako je aktualan virus korone i pandemija informacije o kvaliteti zraka koji građani udišu –nema. Može li se preciznim instrumentima izmjeriti količina korona virusa, ako je takva koncentracija prisutna u zraku? Poznato je naime da se količina onečišćenja u industrijskim gradovima može izmjeriti!

Margareta Zouhar Zec




Post je objavljen 09.12.2020. u 23:26 sati.