Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potok

Marketing

KRUNA SVIH PANDEMIJA

Dosta čitam o svemu u vezi aktualne teme nad temama i zaključila sam da nas previše plaše. Tko je u ikojoj epidemiji utvrđivao nositelje virusa koji nemaju simptome?
Dok nemaš simptome ne smatraš se bolesnim i gotovo!
(Ili bolest prenose i asimptomatični!?)
Stalno nas uvjeravaju da je virus korone nepoznat, tj BAUK, a kad tamo napravljeno cjepivo(?). Pitanje koliko je umrlih od korone, jer čim je netko imao virus ulazi u statistiku kao žrtva aktualne epidemije iako mu je život visio o koncu zbog tko zna čega.
Vjerujem da je bitna otpornost organizma a ona se stječe boravkom na čistom zraku i disanjem punim plučima, održavanjem higijene, ali ne sterlnom čistoćom kako kaže ona glupa reklama!
Sterilnost u bolnicama je nužna, iako uzrokuje pojavu super bakterije. Ne bi bilo dobro da se takvo čudovište pojavljuje svuda oko nas ili da absorbiramo previše kemikalija iz dezinficijensa.

Pomaže i humor te odmak od crnih vijesti.

Naravno, korona je dosta teža o obične gripe i zbog toga se rizične grupe trebaju čuvati, ali nas ne može zarazit osoba u prolazu, potrebno je neko vrijeme i koncentracija virusa da bismo se zarazili. Ovo nisam isisala iz prsta, neke stvari sam slutila pa našla potvrdu kod stručnih i pametnijih, koji, nažalost, ne sudjeluju za okruglim stolovima, koji se i ne održavaju.
Kad bi se naučilo ljude da se opušteno brinu sebi što bi farmaceutska industrija i psihijatri, kojima pandemija straha priprema široko polje rada?! Čast poštenim farmaceutima, psihijatrima i sl. koji ne trguju tuđom nesrećom .

Ništa od ovoga što sam napisala ne smatram konačnom istinom, samo mi se čini da su to neka umjerena shvaćanja temeljena na vjekovnim iskustvima i znanjima.
Lutanja i svađe, povrijeđene taštine, samo povećavaju nesigurnost, paniku i strah.
I sama se ponašam strože nego mislim da je opravdano, jer ne bih htjela pogriješit, a spadam u rizčnu populaciju zbog poodmakle dobi. Ne služim se agresivnim dezinficijensima osim kad idem u dućane, crkvu i knjižnicu, znači kad moram.

Zdravi i veseli bili!:)







Post je objavljen 08.12.2020. u 13:33 sati.