Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mikitarije

Marketing

Šbb kbb (što bi bilo kad bi bilo)

Doba je godine kad planiram i razmišljam o sljedećoj. Dobar dio tih planova se ne ostvari,
a budem nekako zadovoljna ako se odradi pola. Međutim, svake godine pomalo neostvarenih i nastane
taj neki veći minus ostvarenih planova. U samom početku planiranja bude tu i nekakvih
želja, pomalo nerealnih, ali znam razdvojiti želje od mogućnosti. Zbog raznih spletova manje-više
nesretnih okolnosti tek zadnjih nekoliko godina prihodi su koliko toliko ok. Oboje smo 47 godina, neki bi rekli puno, neki malo.
Uvijek sam se nadala da ću do 50 godine riješiti glavninu stvari - kućicu koja je dorađena da ne moram razmišljati o stolariji, o krovu, o zamjeni instalacija i poželjan bi bio autić ne stariji od 4 ili 5 godina. Nismo ni blizu toga, a vrijeme ide. Većina mojih prijatelja i poznanika od roditelja je dobila (ne naslijedila) nekretninu ili su im pomogli na neki drugi način. Nisam sklona zavisti, ali to je dobar vjetar u leđa našim (u ovom slučaju njihovim) životnim barkama. Opširna je to tema u kojoj bih zapravo trebala iznijeti gotovo cijeli svoj složeni financijski život, a nije to tema.

Tema je šbb kbb.

Što bismo bili, čime bismo se bavili, što bi nas usrećivalo kad uopće ne bismo morali brinuti o novcu ili bar o stambenom pitanju, automobilu i plaćanju režija?
Zemlja, zvijezde i drugi planeti bili bi moj izbor.

Zemlja jer me opušta rad u vrtu i briga o životinjama i zaista bih voljela da sam se mogla baviti seoskim turizmom. Zamišljam sebe kako na konju (jahati znam) obilazim svoje imanje. Ta čežnja me nikad nije napustila. Uspjela sam si bar ostvariti jedan san, a to je da imam konja - i to sam ostvarila tek u kasnim tridesetima. Trajalo je to tek dvije godine, ali sretna sam jer mnogi o tome sanjaju, a nikad im se ne ostvari.
Svemir i sve ono što ga čini zato jer mi je astronomija prva ljubav. Nasreću, internetska bespuća omogućavaju nam učenje i spoznaje o svemu.

Idealna kombinacija za mene bilo bi seosko imanje negdje u planinama (ili bar brdima) s malom zvjezdarnicom. :-)

Čime biste se vi bavili u nekom idealnom svijetu u kojem bismo bili lišeni svakodnevnih briga?



Post je objavljen 08.12.2020. u 08:39 sati.