Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Hešteg sramvasbilo

Daj imajte strpljenja pročitat do kraja, nabrusilo me pa će se možda malo odužit. Ali meni vrijedi svakog napisanog slova.

Već i vrapci pjevaju o tome da sam prije tri i pol godine skoro poginula u frontalnom sudaru zajedno s troje kolega s posla. Ako se zagledate na prvu fotku, vidjećete ženu sa poprilično naotečenim licem, punim poderotina i staplerom iznad usnice. Tako to izgleda iza tri frakture na bazi lubanje - nosa, maksilarnog sinusa i jagodične kosti, plus napuknuće očne orbite. Ove crne točkice su malo od stakla, i kosa mi nije zmazana nego puna krvi. Kad bolje razmislim, sretna sam da mi je glava ostala na ramenima. Usud je htio da mi kod prijema u bolnicu NE evidentiraju potres mozga i povredu vratne kralježnice, šta me svrstava u primjerak dostojan medicinske enciklopedije. Na moje traženje, zbog stalnih vrtoglavica obavila sam pretrage i ustanovljeno je da imam povrijeđena samo tri vratna kralješka, od toga jedan sasvim solidno utisnut prema leđnoj moždini.
Hazezeo me skinuo s bolovanja, i tek sam u Zagrebu kada su me pozvali na pregled saznala da nemam evidentirane povrede vrata. Tražila da mi to naknadno priznaju, priložila mišljenja tri specijalista ( fizijatra, neurologa i kirurga - sudskog vještaka ) koji su izrijekom napisali da se radi o očiglednom previdu kod zaprimanja u bolnicu. Odgovorili su da se kod mene radi o staračkim promjenama na vratnoj kralježnici, ono - šta hoćeš, stara si pa te vrat zajebava. I na žalbu sam dobila identičan odgovor, i postalo mi je sasvim svejedno, pa ko mi vjerovo - ko ne. Ako doktori kažu da su ti tri kralješka sjebana od godina a ne od posljedica frontalnog sudara, onda to moraš prihvatit jer doktori znaju, jel tako.

U naletu euforije odlučim ja promijenit dopunsko zdravstveno, jer mi se na sam spomen hazezeoa počinje bljuvat a eto baš njima uplaćujem dopunsko već godinama. I šta se desi - desi se da prije nekoliko mjeseci telefonskim putem riješim taj slučaj, znači platim prvu ratu na idućem telefonskom računu. Pitam - trebam li ja išta dalje ganjat. Da ni govora, to oni sve preuzimaju na sebe i provjeriće kad mi ističe polica i sve će riješit, blago meni. Kadli prošli tjedan stiže meni produženje police od hazezeoa. Od konkurentske kuće ni bu, ni mu. Nazovem službu za tamo neke pritužbe, javi mi se neki nadobudni mladac iza onih silnih pritisnite jedan, pritisnite četri, jebite mačku mater i traži me oib. Pa reko jel možete pretražit po imenu il po matičnom broju, da ne može, nek nađem oib pa nazovem ponovo, i poklopi mi slušalicu. Tu ja vrlo bijesna nazovem broj ureda koji sam našla u imeniku i namrtvo se posvađam sa ženom za koju se ispostavilo da zapravo radi na stanici za pregled vozila ( moje isprike još jednom, žena nit luk jela nit luk mirisala ). Tu ja ponovo zovem službu za tamo neke pritužbe, i javi mi se normalna žena koja je biće skužila da ja već po ko zna koji put lajem jedno te isto i da sam na rubu infarkta, dam joj oib i ona mi kaže da mene nemaju evidentiranu ni po oibu ni po imenu ko svog potencijalnog osiguranika. Dam joj meiladresu, i stvarno već sutradan primim meil da je pritužba zaprimljena i da će me obavijestit kad je razmotre.
A danas...e danas je išo šlag na tortu, dupla masa. Danas me nazove neka sasvim peta iz konkurentske kuće, da mi kaže da će mi sutra aktivirat policu. Reko gospođo, koju policu, pa vi mene uopće nemate evidentiranu. Da kak me ne bi imali, to sad kad ona klikne čarobni gumb odma će se sve vidjet. Objašnjavam da sam uložila pritužbu al ona vergla sa mnom uglas, reko daj se zaustavite da vam objasnim. Ne jebe ona mene ni hej, melje ona dalje. Reko u kojem cirkusu vi radite, pa to jebe lud zbunjenog, vi u prodaji niste umreženi sa onima iz pritužbi, nemate kompove nego djetlićem kucate slova? Da kak sam ja bezobrazna, i da se razgovor snima, i da šta ja pričam ono o čemu nemam pojma. Pa mi poklopi slušalicu. Pa za sat vremena pošalje poruku - poštovana, pošaljite broj kartice da vam možemo vratit sredstva.

E pa dajte da vam ovim putem kažem - nabijem vas na osiguranje i profesionalnost. Najedite se od mojih sedamdeset kuna, ja za njih propast neću. Nisam propala ni zbog evidentnog propusta, ni zbog bolova koje svakodnevno trpim i žderem tablete za bolove.
Hešteg sramvasbilo, i jedne i druge.

( prva - ja 2017.; druga - ja 2019., sa širokim smajlićem )





Post je objavljen 07.12.2020. u 19:19 sati.