Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing


- Hvala p. Luki na divnoj slici punoj patine i nostalgije za izgubljenim trenima zavičaja.
U meni ovaki treni bude silnu nostalgiju, u njidrima se nešto rastvori, buba i natren vrati u tu čarobnost ditinjstva. Ditinjstva kad smo neopterećeni jedrili kroz avanture samo tada, i tu, moguće.
Pomalo nestaju te sličice posebnosti, silno se obradujen kad mi se natren vrate, ma brzo odu i ostanen tužan u spoznaji kako mi vrime izmiče i da se bliži rastanak, odlazak ka onim dragim ljudima koji su nam bili na službu u to čarobno i nevino vrime ditinjstva.
Pantin sve ljude iz mog mista. Toliko dobro i tako temeljito. Ništa se u meni nije izbrisalo već stoji ko dokument kako su bili sjajni čuvari našeg bogatog siromaštva.(Ante Tešija, facebook Ogorja)
- To je kod Majora u Rađa na guvnu
- Dida Major i Baba Dota bili su kumovi na krštenju moje sestre. Nisi moga proći njihovu kuću da ti nešto ne dadu. Mi smo uvik prolazili njihovu kuću kad smo isli kod moje babe Jurišinke. -Dobra stara vrimena.
- Toliko života i priče na ovoj fotografiji. Samo jedan pogled na nju odaje sve iz tog vremena , puno djece, ljudi, životinja, obrađene zemlje, veselja, cike i vike po selima, druženja, večernjih sijela... Nekako se baš rastužim što skoro ničeg takvog više nema...
- ... sićam… Al kao da je bilo u nekom drugom životu…
- ... bacile ste me u tešku nostalgijuž

Post je objavljen 06.12.2020. u 17:16 sati.