Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Iritacija zvana birokracija

Jedna od svakako iritantnijih birokratskih idotarija je ona sa kojom se svakodnevno susreću oni koji surfaju internetom.

Naime, zbog neke idiotske birokratske odredbe, na gotovo svim web stranicama, prije nego što se pristupi stranici, iskače obavijest o "kolačićima", te je potrebno kliknuti na opciju za prihvaćanje ili odbijanje kolačića, kako bi se moglo nastaviti surfati.

I dok preplaćeni europski i domaći biroktratski aparatčici kojima takve idiotarije padaju napamet iz prostog razloga kako bi sebe i svoje dušebrižništvo prikazali kao "brigu za ljude i njihove podatke", zapravo samo efikasno stvaraju kontraefekt... Naime, ne samo da normalnim korisnicima interneta (koji: 1. shvaćaju da stranice koriste kolačiće za brojače, analizu prometa i logiranje; 2. znaju kako podesiti preglednik da izbriše kolačiće kada ga zatvore) temeljito idu na živce, jetru i "onu stvar", i stvaraju kao proljev dosadnu iritaciju, s druge strane samo idu na ruku "velevažnima" koji se sada osjećaju još velevažnijima jer je neki preplaćeni idiot od birokrata propisao da "njih netko treba obavijestiti o nečemu" (jer je u suprotnom to "ugoržavanje" i "povreda njihovih prava").

Štoviše, stvar je postala još gora i iritantnija otkada je stupio na snagu birokratski bućkuriš zvan GDPR...

Sada naime ne iskaču samo obavijesti tipa "ova stranica koristi kolačiće - stisni ok za nastavak", već iskaču čitave "plahte" kilometarskog teksta u kojima, da bi zadovoljili nametnutu birokratsku formu, mora pisati sve što birokrati zahtjevaju da mora pisati, no što zapravo malotko čita, jer onaj tko posjećuje neku web stranicu došao je posjetiti web stranicu zbog njenog sadržaja, a ne radi čitanja birokratskih idiotarija!

Post je objavljen 02.12.2020. u 19:20 sati.