Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Kada padne prvi snijeg...

... fotografima to zna biti odlična inspiracija i prilika za snimanje, jer se po snijegu mogu raditi odlične fotografije!

Međutim, isto tako, kada padne prvi snijeg, obavezno kreću i već uobičajena sraćkanja po zimskoj službi!

Jer čim u medijima i na društvenim mrežama osvanu fotografije snijegom prekrivenih cesta, već standardno uz njih osvanu naslovi i komentari kako je "snijeg iznenadio zimsku službu".

Realno, u takvim situacijama, kada negdje padne snijeg, on iznenadi samo...

... idiote koji dočekaju zimu na ljetnim "ćelestone" i "dotrayal" gumama, zbog čega ima auti zapinju i kližu u 2 cm snijega, pa svaljuju odgovornost za taj svoj idiotizam na cestare, a ne shvaćaju da vozilo sa zimskim gumama bez problema ide kroz snijeg i manje kliže na ledu.

... neprilagodljive važne "mimozice", "tatine sineke" i njima slične, koji iz vlastite potrebe za komocijom, te upitne vještine vožnje očekuju da im ralica prolazi svake 2 minute kroz njihovu ulicu dok snijeg pada, da ga ni slučajno ne bi ni malo bilo na cesti jer njima paše voziti samo po čistom i suhom asfaltu, (jer "zašto bi se oni nečemu prilagođavali, pogotovo uvijetima na cesti i vozili sporije i pažljivije nego inače?")

... mamlaze koji baš "moraju" baš tada kretati nekamo na put, iako je za dionicu kojom namjeravaju putovati najavljen obilan snijeg, mećava i poledica, a bez da pokušaju naći neku obilaznu rutu ako je to moguće, te naravno, idu na put bez propisane zimske i ostale korisne opreme (lanaca, lopate, užeta za vuču...)

A oni ostali koji niti putuju, niti imaju auto, niti zapravo išta drugo rade (kamoli da očiste snijeg pred vlastitom kućom), već samo sraćkaju i broje tuđi učinak iz topline vlastite sobe ponavljajući napamet naučene fraze, to čine iz prostog razloga da ispadnu "važni" i "pametni". Jer "ne laje pas radi sela već radi sebe".

Zimska služba "for idiots"
Dežurni pljuvači po zimskoj službi
Rezoniranje pljuvača po zimskoj službi


Post je objavljen 06.01.2021. u 12:36 sati.