Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/usvijetutajni

Marketing

pustolovine...
Znam...radim pa ne pišem...mogu samo reći da je na poslu za sad divno. Svako toliko saznam neki novi benefit...biti dio sistema koji Nijemac pokrene je čast. Svakodnevno srećem mlade i poduzetne ljude s idejama i voljom da se nešto izgradi i napravi, čak i za opće dobro. Ovu tvrtku su kod nas pokretali povratnici iz Njemačke. Tko u ovo doba može reći da je vratio ljude u Hrvatsku?

No, to nije tema. Tema je moj turizam. Sjećam se da sam tamo negdje u osnovnoj otkrila knjige Pet prijatelja. Čitala ih kao luda, sve redom. Psa sam silom željela nazvati Timmy, tata je stavio veto i ostao je bijeli Vuki. Kasnije je zec dobio ime Timmy. Jela sam više nego ikad uz te knjige, valjda su zbog toga bili zahvalni moji. Stričeku Luju...od prije koji dan pokojnom (mojim drugim roditeljima) sam stalno trubila o tome kako želim u pustolovine baš kao i likovi iz tih knjiga.

Prošlo je stoljeće gotovo u kojem sam zaboravljala na to. Sada...danas vodim dio svoje ekipe i dio novih na Kalnik. Od 4 ujutro sam budna i tražim povijesne i ine činjenice. Iskopala sam nešto vrlo zanimljivo jer imam nos za ono što me vuče. Biti će iznenađeni. A ja sam se prisjetila da je najveća pustolovina traganje...traganjem kroz našu toliko bogatu povijest do skrivenih priča, do podataka koji nisu tako lako dostupni...do ideja i vizija kako su nekada neki ljudi živjeli...i što možemo iz svega toga zaključiti.

Ono što vidim da me jako vuče je daleko 5.000 godina u prošlosti. Neka drugačija vremena ako je vjerovati Kezelu u Povratku Boginje. Zanimljivo je da intuitivno sama pronalazim dokaze tome, mjesta koja su te starosti, bilo u Irskoj, Danilu ili Vučedolu....pa i Kalniku.

Navodno, to je bilo doba bez ratova.
Doba ravnopravnosti i ujednačenosti muške i ženske energije.
Doba kad ni porodi nisu bili bolni.
Doba kad...su na Kreti zvjezdoznanci, vidovnjaci i svi ostali predstavnici tih posebnih plemena donjeli odluku.
Birali su hoće li pustiti da ih pobiju najezde divljaka.
Ili će se boriti i postati kao oni.

Odabrali su smrt. A zvjezdoznanka je procijenila povratak...za 5.000 godina. Sada.
Bilo bi vrijeme za mijenjati svijet.


Post je objavljen 29.11.2020. u 06:41 sati.