Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Barut deveti i deseti

Dok vladari nastavljaju svijet gurati u najveću ekonomsku krizu u povijesti, naša airsoft scena nastavlja svoje odumiranje. Posljedica je to 12 godina uništavanja koncepta naoružanog naroda (poznatog kao ONO i DSZ), te masovnog iseljavanja domaće radne snage na zapad. Jer airsoft je sport s kojim se ostvaruje trening pojedinaca i uvježbavanja borbenog kolektiva. Znači osim osobnog zadovoljstva kroz ostvarenu povjedu tu nema nikakvog povrata ulaganja. Nasuprot tome lovstvo omogućava povratak ulaganja kroz meso divljači. Pa se paralelno sa produbljavanjem spomenute krize društva, nastavlja tranzicija prema toj samoodrživoj djelatnosti. Sukladno tome tjedan je iskorišten za utvrđivanje ranije naučenog o padu zrna kod 70 godina stare vojne municije. Postignuti rezultati tj. grupa pogodaka to zorno prikazuju.

Placenici

Dan nakon toga krenulo se u ruralne krajeve dati ruke u još jednoj narodnoj tradiciji koja je u procesu izumiranja. Svinjokolja i znanje priprave krvavica, kobasa, sušenja mesa, topljenja masti i izrade čvaraka je nešto što isto tako s ovih prostora treba istrijebiti u skladu sa diktatima EU vladara. Već sada se ljudi sve rijeđe bave sa uzgojem svinja (zadovoljava se tek 50% domaće potražnje), dok su nam istodobno robni lanci preplavljeni sa jeftinim svinjskim polovicama iz uvoza. Prva je to faza u onome što nam se sprema. Postati puki konzumenti mesnih prerađevina koje se se spremaju tko zna gdje i tko zna kako. Izbrisati kolektivno znanje svinjokolje i obrade mesnih prerađevina, te stvoriti ovisnost o onima koji nam tu istu hranu osiguravaju.

Placenici

Nakon cijelog dana rezanja mesa i sjeckanja slanine, uslijedio je odlazak na čeku prije sumraka. Dobrano zabundani zauzimamo svoje položaje i čekamo. Lagano osmatram, ali više osluškujem dok mrak pada. Odjednom stiže poruka - Šta čekaš, pucaj! Pitam na šta, a drug Pobi kaže na svinju nekih 150 metara od moje prema njegovoj čeki. Naprežem oči, gledam kroz optiku, ali ne vidim ništa. Pita on - Oš da ja pucam? Samo daj. Reski hitac i tupi udarac zrna. Stiže poruka - Idemo u potragu. Spuštam se sa čeke i krećem prema svjetlu lampe. On je već kod ulova. Streso je krmaču na nekih 200 metara. Vrhunski hitac. Slijedi utovar, transport, druga mesarija i razilazak oko sredine noći.

Placenici


Post je objavljen 27.11.2020. u 00:12 sati.